Последни новини
Начало | Новини | Стефка Григорова „предупреждавана“ да внимава какво говори за читалищата

Стефка Григорова „предупреждавана“ да внимава какво говори за читалищата

Тази седмица Комисията за разпределение на читалищната субсидия проведе свое заседание. Припомняме, че преди време тя взе решение общинската субсидия да се разпределя само между селските читалища въз основа на изработени критерии.

На провелото се тази седмица заседание е имало спор дали да се изключат от разпределение двете читалища в Славяново, които се водят градски. В последна сметка те са изключени и сумата от 15 000 лева е разпределена между 24-те общински читалища.

На въпросното заседание началничката на отдел „Култура“ – Стефка Григорова, е информирала  присъстващите за отправени и по телефона предупреждения да внимава какво говори за читалищата, заради нейната позиция за разпределение на субсидията. Според нея това трябва да става по определени критерии, в основата на които е дейността на съответното читалище. Това предложение е направила Григорова и на въпросното заседание. Комисията обаче го е отхвърлила с болшинство и въпросната сума от 15 000 лв. е разпределена „на калпак“. Така всички читалища са получили по малко над 600 лв. независимо от това, кой какво е свършил през годината.

Прочетете също

На 4-ти декември православни и католици почитат Света Варвара – покровителка на децата от болести

Св. Варвара, икона. Снимка – интернет. Света Варвара е християнска великомъченица, родена в края на 3 век и починала през 305 или 306 г. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *