Стефан Бурджев: За мен е важно нашият регион да бъде на значимото място, което му се полага

БУРДЖЕВ
Стефан Бурджев от “БСП за България”, депутат от 15 МИР Плевен. Снимка – архив Плевен прес.

Както информирахме нашите читатели, „Плевен прес” се свърза с деветимата плевенски депутати по повод първия работен ден на 46-то Народно събрание. Попитахме ги за първоначалните им впечатления, за целите, които ще „гонят” в полза на Плевен и плевенска област, както и за връзката им с избирателите от тук нататък.

Ето какво каза Стефан Бурджев от „БСП за България”:

Г-н Бурджев, какво подсказват първите ви впечатленията от работата на това НС по отношение бъдещото управление на страната ?

Ще започна от там, че нагласите и очакванията на парламентарните групи, които представляват гласоподавателите и които имат това представителство в Парламента, въобще взора на обществото, държавния глава, вицепрезидента, на посланици и международна общност , различните вероизповедания и т.н., усещаше се очакването. Очакването за нещо разумно, съзидателно. Това на първи план по тържествената церемония със заклеването.

Общото усещане е, че има известна смиреност във всички парламентарно представени партии и коалиции. Тези обществени очаквания, за които говоря, показват, че трябва да се подаде някакъв сигнал на обединение, на смирение, на подаване на ръка за текущите и важни задачи пред държавата. В декларациите на парламентарните групи също така имаше анонс, че всички разбират важността и отговорността на своята роля. Че трябва да се състави правителство и да се защитят тези обществени очаквания.

Но същевременно с това, всяка една политическа партия заяви червените линии, от които няма да отстъпи и с които няма да направи компромис.

Общото усещане е, че има разбиране, че трябва да се направи някакъв формат на правителство, което да реши текущите и основни приоритети пред държавата и другите, които в кратък срок трябва да се започнат да се правят определени реформи.

Какво най-напред ще направи депутатът Стефан Бурджев за Плевен и областта ?

Стефан Бурджев ще направи това, което е правил до сега, ще го запази и продължи. То се изразява в следното: спецификата на всяка една община и най-важните ѝ проблеми, по отделно и като регион, са ми ясни в общи линии заради работата ми до сега и връзката ми с хората. За мен е важно нашият регион като регион за планиране да бъде на значимото място, което му се полага. Да бъдат планирани както европейските средства, така  и кохезионните фондове, за да подпомогнат един силен старт на региона. Като инвестиции, като инфраструктура, като подкрепа за млади семейства, за малки и средни бизнеси. Това е национална политика, която е много важна. Стратегически и планова.

Освен това, всеки един стратегически въпрос, който в кампанията ми е поставен и който ще бъде на моето внимание, имам задача и като законодателна инициатива да го представям на моята парламентарна група. Разбира се, които кореспондират с философията и целите на партията.

Другото са текущите въпроси от всякакъв характер, които не търпят отлагане. Чрез мен те ще имат гласност – и медиина, и от парламентарната трибуна.

Как ще поддържате връзка с избирателите си от тук нататък?

Няколко са каналите. Ще кажа какво направих до сега за тези 10-12 дни откакто е приключила кампанията. Ясно ми е, че представлявам не само тези, които са ме избрали, но всички хора от региона. През тези 10-12 дни съм направил обиколки в 7 общини: Пордим, Никопол, Левски, Червен бряг, Плевен, Долни Дъбник. Навсякъде съм имал срещи с хората от там, със структурите по места. Предстои ми среща в Долна Митрополия с граждани. Активните канали, чрез които мога да получавам информация и да я систематизирам, както и да съдействам за решаване на въпроси – това са фейсбук страниците ми. Както и чрез телефонни обаждания, телефонът ми е публичен и всеки може да ми се обади.

Аз познавам достатъчно добре системата и гражданите в региона, те познават мен, така че комуникацията ще продължи и занапред.

Уточнение: До този момент „Плевен прес” не можа да се свърже единствено с двамата депутати от Има Такъв Народ – Александър Александров и Александър Тодоров. Ще продължим да търсим двамата депутати, за да бъдат информирани читателите на „Плевен прес” за техните намерения.

Споделете:

Прочетете също

1 5

Състезания по гребане с туристически каяк, спускане с велосипеди и футбол тази събота в Плевен

Поредица от спортни прояви ще бъдат част от съботния ден в Плевен, съобщават от общинската …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *