Начало | Новини | Стефан Бурджев е избран в Изпълнителното бюро на БСП

Стефан Бурджев е избран в Изпълнителното бюро на БСП

Стефан Бурджев. Снимка – лична фейсбук страница.

Плевенският депутат от БСП Стефан Бурджев е избран в ръководния орган на партията – Изпълнителното бюро. Това научаваме от прессъобщение на БСП. В него се казва още:

„Предлагам ви нов подход при избор на Изпълнително бюро”, заяви Корнелия Нинова. То е подбрано на базата на пет принципа.

 1. Хора с професионален опит и експертиза във всички власти – законодателна, изпълнителна, съдебна и местна.
 2. Представители на различните секторни политики и съсловия – учители, лекари, юристи, конституционалисти, икономисти, дейци на културата, инженери, финансисти, експерти в екологията, транспорта и вътрешен ред и сигурност.
 3. Баланс между приемственост и обновление – половината от предишното бюро, половината нови членове на ИБ
 4. Възрастов баланс – опитни, средно поколение и млади. Най-възрастният член на ИБ е проф. Радослав Гайдарски на 82 години, а най-младият е Стефан Бурджев на 32 г.
 5. Представители от шестте региона за планиране в България, за да има балансирано регионално представителство” – това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова, представяйки новия състав на Изпълнителното бюро пред новоизбрания Национален съвет на БСП на първото му заседание на 11.10.2020 г..

Изпълнителното бюро на НС на БСП ще се състои от 21 членове, както досега.

Един от новите моменти в работата на ИБ е въвеждането на правила за работа на групата на БСП в Европейския парламент. Отсега нататък избраните от социалистическата партия евродепутати следва всеки първи вторник от месеца да присъстват на заседанието на Изпълнителното бюро. На него те трябва да представят отчет за свършеното през изминалия месец и план за работа, който да се одобри и съгласува с ИБ – текстове за резолюции, планирани проекти, мероприятия (конференции, семинари, обучения), инициативи, дейности, важни гласувания, официални връзки с други групи и организации. Провежданата политиката следва да е в унисон с националната политика на БСП и да е тясно координирана и одобрявана от ръководните органи на партията.

Националният съвет възложи на Изпълнителното бюро веднъж на два месеца да провежда изнесено заседание в страната, а така също веднъж на два месеца Изпълнителното бюро ще провежда работни срещи с кметовете и общинските съветници на БСП.

Ето и съставът на Изпълнителното бюро :

Заместник-председатели:

Кристиан Вигенин – международна дейност

Владимир Москов – местно самоуправление

Ирена Анастасова – публични политики

Атанас Зафиров – коалиционна политика

 Секретари:

Вяра Емилова – общи дейности

Христо Проданов – контрол по изпълнение на решенията на НС

Членове:

Асен Гагаузов

Бриго Аспарухов

Борислав Гуцанов – нов член

Боян Иванов – нов член

Георги Свиленски

Иван Иванов – нов член

Катя Георгиева – нов член

Крум Зарков

Манол Генов

проф. Радослав Гайдарски

Стефан Бурджев – нов член

Стоян Мирчев

Стойко Танков – нов член

Трифон Панчев – нов член

 С явно гласуване Националният съвет на БСП прие предложеното от Корнелия Нинова Изпълнително бюро със 136 гласа за, 0 против и 9 въздържали се.

Прочетете също

Онлайн ще се проведе научната сесия за студенти и преподаватели на Медицинския колеж

Осемнадесетата национална научна сесия за студенти и преподаватели, организирана от Медицински колеж към МУ-Плевен, се …

2 коментара

 1. Плевналия

  Ужас… Бурджев е бивш наркоман, който е лежал в комуна и това го знае цял Плевен. Това ли идва след Тиквата?????

 2. Войводи

  Без значение какъв е бил всеки прави грешки в живота си сега е някой поправил се и излязал напред с лицето си а ти защо несе покажеш да се знае кой си като пишеш а не да се криеш като мишленце пумяр смачкан !!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *