Степан Поляков: Такава низост не сме виждали никога в историята на държавата ни

СТЕПАН

Степан Поляков, сценарист, автор и продуцент на документални филми. Снимка – интернет.

Степан Поляков е добре познато име сред дейците на културата в България. Снимал е над 50 документални филми по цял свят. През 2017-та година неговата фирма “Файв старт медия груп” съгласно договор с община Плевен, направи филма “Плевен – Вълни по равнината”. Документалният филм е посветен на българския град. „Място с много паметници, които напомнят за борбата за свобода. Селище, което е променило историята на света. Точно на тази територия се решава съдбата на Европа”, се казва в анотацията за филма. Същият е прожектиран по няколко телевизионни канала в България, както и в САЩ, и Канада.

Степан Поляков е с активна гражданска позиция по ставащото в страната ни. Публикуваме неговото мнение за широко разпространената позиция на политиците за “най-важните закони, които трябва да се приемат от 49-то Народно събрание”.

Наистина ли това са най-важните закони за живота ни в България? Ще живеем ли по-добре след тяхното приемане? Това ли вменихме като задължение на избраните от нас депутати?

Думата имат нашите читатели.

Ето какво казва Степан Поляков:

“За това, което аз разбирам от политика, са организирали повече от Правителство. Много повече, от каквато и да е Конституционна коалиция дори.

Хаитянинът от „Козяк“ явно рязко е размахал бича. Такава низост не сме виждали никога в историята на държавата ни.

Но да ги чуем Коалиционните партньори какви ще ги вършат:

Ето кои са водещите законопроекти, онова, което им е наредено да доведат докрай:

ЗАКОНОПРОЕКТ ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАКАЗАТЕЛНО-ПРОЦЕСУАЛНИЯ КОДЕКС – Само за Главния прокурор става дума. Ще инсталират на мястото на Каскета нещо мокро като Лозан Панов. Никакъв НПК нямат намерение да променят реално. 

ЗАКОНОПРОЕКТИ ЗА ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НА КОРУПЦИЯТА – Как се противодейства на Корупцията заедно с Бойко е въпрос, на който Нютон, Айнщайн и съпрузите Кюри заедно нямат отговор. 

ЗАКОНОПРОЕКТ ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ЗАКОНА ЗА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ – Тук е просто. Още Драг-куин проекти. За Бойко Асфалта през АОП, за Киро – Манежа през НФК.

ЗАКОНОПРОЕКТ ЗА НЕСЪСТОЯТЕЛНОСТ НА ФИЗИЧЕСКИТЕ ЛИЦА – Още натискане надолу на главата на длъжниците. След урагана от бързи кредити, които ни организираха, тези заедно, мислите ли, че ще се обърнат срещу лихварите, а не срещу обикновените хора?

ЗАКОНОПРОЕКТИ ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ТЪРГОВСКИЯ ЗАКОН – Ще правят нови кухи структури като БРР за още грабене.

ЗАКОНОПРОЕКТ ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ЗАКОНА ЗА СЪДЕБНАТА ВЛАСТ – Щели да премахват Корупцията от там. Ще гледаме спектакъла на Черния лебед. Ами Бойко и Бойкикев, като играеха заедно, що не го измениха и допълниха този Закон?… Много ли питам?

ЗАКОНОПРОЕКТ ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ЗАКОНА ЗА ЕНЕРГЕТИКАТА (След изработване от МС (МЕ))

Ще крадат от фотоволтаици и ще намаляват електроенергията на обикновените хора.

ЗАКОНОПРОЕКТИ ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ЗАКОНА ЗА ВОДИТЕ, ЗАКОНА ЗА ЕНЕРГЕТИКАТА И ЗАКОНА ЗА КОНЦЕСИИТЕ (След изработване от МС (МЕ и МРРБ))

След като подариха водата ни на френски и други фирми, сега ще дадат под „концесия“ и минералните ни води на Запада. Нашите минерални извори са богатство, което няма нито една държава в Европа. Ама що да не се отървем от тях – толкова е Ганьовско да се хвалиш с минерални извори!

ЗАКОНОПРОЕКТ ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ЗАКОНА ЗА ЕНЕРГИЯТА ОТ ВЪЗОБНОВЯЕМИ ИЗТОЧНИЦИ

Възобновяем източник е термин на Грета, смятайте.

ЗАКОНОПРОЕКТ ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ЗАКОНА ЗА ОГРАНИЧАВАНЕ ИЗМЕНЕНИЕТО НА КЛИМАТА – Закон за Климата? Закон за Климата! Закон за Климата? – Ех, бедни Джордж О. – скъсваш се от яд там някъде, нали?

ЗАКОНОПРОЕКТ ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ЗАКОНА ЗА МЕРКИТЕ СРЕЩУ ИЗПИРАНЕТО НА ПАРИ – изпирането на пари е в Брюксел, тук няма перални. Гепиха ги руснаците.

ЗАКОНОПРОЕКТ ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА КОДЕКСА НА ЗАСТРАХОВАНЕТО – Ще се окаже накрая, че нямаш застраховка, като ти отиде жилището. Нали това е идеята на ЕС, всеки да е под наем.

ЗАКОНОПРОЕКТ ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ЗАКОНА ЗА БЪЛГАРСКАТА НАРОДНА БАНКА  – Директното й заличаване и приставане на ЕЦБ във Франкфурт.

ЗАКОНОПРОЕКТ ЗА ПРИЕМАНЕ НА ЕВРОТО – Естествено, това следва после.

ЗАКОНОПРОЕКТ ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ЗАКОНА ЗА ЗАЩИТА ОТ ДОМАШНОТО НАСИЛИЕ – Истанбулска конвенция в чист вид.

ЗАКОНОПРОЕКТ ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ЗАКОНА ЗА УСТРОЙСТВОТО НА ЧЕРНОМОРСКОТО КРАЙБРЕЖИЕ

Ще си делнат, каквото могат, ще открият военноморски бази на НАТО и ще ни разкарат оттам. Чухте ли, че тези дни в Щатите приеха Закон за… Черно море?

ЗАКОНОПРОЕКТ ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА СЕМЕЙНИЯ КОДЕКС

Промени в режима на осиновяване и правото на достъп до информация за произхода на лицата – гей-двойки осиновяват улесненодеца. Нищо повече. 

Като приключат с това, ще си ходят”.

Споделете:

Прочетете също

1 19

Община Плевен поднови меморандума за сътрудничество с Българската академия на науките

С полагане на подписи от кмета на Община Плевен д-р Валентин Христов и от председателя …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *