Стартираха номинациите за класацията „Спортист на годината на Община Плевен“ за 2021г.

Снимка – Пресцентър.

Стартираха номинациите за „Спортист на годината на Община Плевен“ за 2021г.

Тази година ще бъдат наградени изявени спортисти в категориите: „Спортист на годината” (без възрастови ограничения), „Перспективни състезатели” (до 14 години), „Отбор на годината”.

По традиция ще бъде избран и „Треньор на годината”.

В първите две категории могат да се включат както индивидуални състезатели, така и спортисти от колективните спортове, които са отличени с индивидуални награди на официални първенства и/или са част от националните отбори по съответния спорт. Регламентът за класацията бе утвърден от кмета Георг Спартански по предложение на 9-членна комисия с председател заместник-кмета Стефан Милев. В състава на комисията са общински съветници, служители от отдел „Спорт“ в Община Плевен, представители на Спортното училище „Георги Бенковски“ и на ММС.

Според регламента до 17.11.2021г. е срокът, в който спортните клубове от община Плевен могат да номинират свои изявени състезатели, отбори и треньори.След този срок ще бъде съставена анкетна карта с номинираните. Анкетните карти ще бъдат изпратени до спортните клубове от община Плевен и до членовете на комисията за провеждане на класацията. Попълнените карти се представят до 30.11.2021г., след което комисията ще обобщи резултатите и ще определи победителите и подгласниците в четирите категории.

Спортните клубове могат да предложат за почетни награди спортни деятели, които са юбиляри през 2021г. Комисията от своя страна има право да предложи за награди лица и спортни организации, допринесли за популяризиране на масовия спорт в община Плевен през 2021г.

Официалната церемония по награждаване на призьорите в класацията „Спортист на годината на Община Плевен“ за 2021г.традиционно е планирана за месец декември. В случай, че провеждането й е невъзможно поради епидемичната обстановка, ще бъде организирано индивидуално връчване на наградите на отличените спортисти и треньори до края на м. декември.

Пълният регламент на класацията е публикуван на интернет-страницата на Община Плевен, меню Дейности/Спорт/Спортист на годината.

Споделете:

Прочетете също

„Забавно лято” в плевенското село Асеновци

Снимка – НЧ „Съзнание – 1894“ с. Асеновци На 4 юли са стартирали летните занимания …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.