Среща с плевенски ученици на тема „Превенция на употребата на наркотични вещества” ще се проведе на 24 октомври

311668911 459447106286541 8759980242430542217 n
Снимка
– община Плевен.

На 24.10.2022 г., от 18:00 часа в зала „Гена Димитрова”, община Плевен организира среща на тема „Превенция на употребата на наркотични вещества” с представител от Общински съвет по наркотични вещества – Плевен.

Припомняме, че на 04.10.2022 г. в зала „Гена Димитрова” отдел „Образование и младежки дейности” са провели среща с членове на Ученическите съвети от училищата в община Плевен, които са орган на ученическото самоуправление, обединяващ и представляващ волята на учениците. Целта на срещата е била да се подобри комуникацията между учениците и институциите. Младежите са изразили мнение по актуални теми от ежедневието и са представили своите идеи и предложения за дейности, които могат да бъдат включени в Младежкия календар на Община Плевен за 2023 година.

Във връзка с предстоящата днес, 24 октомври среща за „Плевен прес” Теодора Маринова от Отдел „Образование и младежки дейности” към община Плевен ни информира следното: „Сега започнахме да правим срещи с учениците и с представители на ученическите съвети. Целта е да подобрим комуникацията между институциите и учениците. Искаме да разберем, какви са им идеите, какви са им желанията и какви са нещата, които искат да включим в  Младежкия календар.

Младежкият календар е претрупан със събития, но има и такива, които не представляват интерес за учениците.

От срещите, които проведохме разбрахме, че децата имат нужда от повече културни събития, от повече среши с известни личности. Нуждаят се от повече информация за кариерното развитие, за културни мероприятия и повече информираност за спортни занимания.

Децата са дейни и имат много идеи. Една от основните теми, която ги вълнува е темата за наркотиците и как по-точно да се справят с наркотичните вещества.

На 24 октомври отново по инициатива на учениците от община Плевен, ние организирахме среща в зала „Гена Димитрова” с психолози и представители от общината по наркотични вещества, които да поговорят на темата за наркотиците. На предстоящата среща ще говорим за това, че каквито и проблеми да имат, никога да не прибягват до употребата на наркотиците.

По покана на община Плевен на 27 октомври срещата ще е с актьорът Любо Нейков. Той ще поговори с тях за професията актьор и за нещата от живота.

След това отново по тяхна инициатива ще има коледен базар през месец декември. Те ще си изберат кауза.

Като цяло трябва да се работи повече с младите хора, за да може тяхното мнение и идеи да бъдат чути.

Участниците в срещите са от всички плевенски училища. Интересът към тези срещи е все по-голям. На първата такава участие взеха около 45 ученици. Всеки един от тях попълва заявление за участие. Интересът на срещите за наркотиците е голям и поради тази причина ще ги проведем пак.

Директорите на училищата в община Плевен също подкрепят идеята за тези съвместни срещи”.

311583826 459447212953197 1064316263357654761 n
Снимка – община Плевен.
Споделете:

Прочетете също

1 16

Гинеколозите от “Мама и Аз” оперират с уникална за България система за 3D хирургия  

ЕКИПЪТ Е ЧАСТ ОТ ЕДИНСТВЕНОТО ГИНЕКОЛОГИЧНО ОТДЕЛЕНИЕ У НАС, ОКОМПЛЕКТОВАНО С ПОСЛЕДНО ПОКОЛЕНИЕ АПАРАТУРА ЗА …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *