Среща-разговор с Юлия Пискулийска ще се проведе в историческия музей в Кнежа на 23 май

444487811 758022076316263 7423076803658494736 n jpg

Среща-разговор с писателката, журналистка и общественичка Юлия Пискулийска ще се проведе в Кнежа на 23 май. Организатори са общината, историческият музей и НЧ “Борба 1896“. Срещата ще се проведе на на 23 май от 16:30 ч. в галерията на музея.

Юлия Пискулийска е родена на 30 юни 1942 г. във Враца. Завършва специалност „Български език и литература“ в СУ „Св. Климент Охридски“. Работи в отдел „Култура“ на в. „Труд“, отдел „Публицистика“ на сп. „Пламък“, зав.-отдел „Цивилизации“ на в. „Континет“ и др.

Тя е първата жена, избрана в ръководството на Съюза на българските журналисти, където два мандата е активен зам.-председател по професионално-творческите въпроси. Възстановява в-к „Поглед“ и работи неуморно за свободата на българската журналистика.

Председател и основател на Фондация МОСТ. Деветнадесет години поред организира дискусии с участието на учени, журналисти, видни специалисти, кметове, народни представители. Член е и на Съюза на българските писатели.

Перото на г-жа Пискулийска търси Човека, сложните пътеки на общуването, България, каквато

е – родна земя, ежедневието – с цялата му многозвучност и пътуване към желаното бъдеще. Автор е на многобройни книги в публицистиката, прозата и поезията, сред които са: “Две минути преди скока”, “Черни вторници”, “Ключът”, “В часът на петела”, “От А до Я” и много други.

На срещата ще бъдат представени и книгите „Различна есен“ – стихове, „Сълзи за катерицата“ – документален разказ за лишените от свобода, книга с две лица – „Иконата“- разкази и „Горчиво мляко“ – лирика.

Споделете:

Прочетете също

IOAN

На Еньовден отбелязваме рождението на Св. Йоан Кръстител Предтеча

ИМЕН ДЕН ПРАЗНУВАТ МНОГО ИМЕНА Българската патриаршия чества рождението на Св. Йоан Кръстител на Еньовден …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *