Спряно е водоподаването от Черни Осъм, включени са резервните кладенци в с. Крушовица

Снимка – интернет.

Падналите обилни валежи са предизвикали помътняване на река Черни Осъм, откъдето се снабдява с питейна вода Плевен. На 2-ри септември ВиК – Плевен съобщи, че „във връзка с падналите проливни валежи през последното денонощие, е настъпило замътване на водата, идваща от Водоснабдителна Система „Черни Осъм“.

Още тогава водоподаването от Ловеч, където е основният водопровод,  е изключено, каза за „Плевен прес” Климент Тодоров, директор на ВиК Плевен. И информира, че във водопреносната мрежа са включени резервните кладенци в с. Крушовица докато се избистри водата в река Черни Осъм. Голяма част от Плевен вече има бистра питейна вода.

Продължаващото изтичане на мътна вода от чешмите в някои райони на града, той обясни с останала от предните дни замърсена вода. Както и с обстоятелството, че водата от основния водопровод идващ от Ловеч, не е спряна съвсем, защото някои плевенски села ще останат съвсем на сухо.

ВиК наблюдава непрекъснато състоянието на питейната вода, каза Тодоров, извършват се необходимите санитарни мерки за чистота на водата. „Но срещу природни явления, като падналите обилни валежи, няма как да противодействаме”, каза Тодоров.

Мътната вода в чешмите доведе до скок в продажбите на минерална вода, видя наш репортер. Масово се купуват 10-литрови туби от различни марки минерална вода.

Споделете:

Прочетете също

3 декември – Международен ден на хората с увреждания

Снимка – интернет. Международният ден на хората с увреждания е обявен от Генералната асамблея на …

Един коментар

  1. Е как да няма и то се нарича ЯЗОВИР, но къде толкова акъл в този измислен директор!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *