Последни новини
Начало | Новини | Спрете да зареждате в “Лукойл” от 20.10 до 30.10. призовават във Фейсбук

Спрете да зареждате в “Лукойл” от 20.10 до 30.10. призовават във Фейсбук

Във връзка с покачването на цената на горивата във всички вериги бензиностанции, във Фейсбук хората се самоорганизират за бойкот на всички вериги, като нещата ще се случват поетапно. Като за начало се приканват хората масово да спрат да зареждат в бензиностанциите на Лукойл за десет дена – от 20.10. до 30.10., после всички трябва да преустановят зареждане на автомобилите си в ОМВ, следва Шел и така на 10 дена ще се блокира работата на определени вериги. Начинът на бойкот е взаимстван от Украйна, където цената на горивата вече доближава 2.00 лв. и за разлика от България хората там бързо се самоорганизират и принуждават собствениците на вериги бензиностанции да намалят цените именно с този начин на бойкот на веригите им.

В България има монопол и картел. Марешки, който вече е в парламента продава една със 7 – 8 стотинки по-ниски цени, а преди да стане депутат поддържаше цени с 30 стотинки разлика, припомнят паметливи.

Дали идеята ще проработи и дали търговците на горива ще намалят цените, ако цяла България им бойкотира за по 10 дена работата, все още не можем да кажем, защото това до сега масово в България не се е случвало никога, но ако наистина имате желание да направим всички нещо заедно, е добре да опитаме, приканват инициаторите !

Подминавайте 10 дена веригата „Лукойл“, зареждайте някъде другаде, но не и при тях ! Зареждайте по-малко, ползвайте автомобилите си по-малко, да видим какво ще се случи, приканват организаторите на идеята.

Може да помогнете това да се разпространи по-бързо и да стигне до повече хора. Споделете с приятели, разкажете на близките си, копирайте и качете в профила си във фейсбук, но не стойте безучастни.

Авторите на бойкота посочват още:

2011 год. – барел петрол – 120 долара, цена за долар – 1.89 лв., цена на горивата – 2.50 лв.

2018 год. – барел петрол – 80 долра, цена за долар – 1.69 лв., цена на горивата – 2.50 лв.

Акцизът на горивата и за двете посочени години е еднакъв !

Тук е мястото да попитаме така наречените комисии на държавни хранилки спят ли или просто обслужват отново една шепа монополисти, които вдигнаха за един месец цената на горивата до стойностите от 2011 година ? Огромна манипулация е твърдението, че  цената на горивата се формирала заради цената на петрола на борсата и курса на долара.

Поредното безобразие с цените на горивата в България е факт и някой трябва да се пробва да приключи всичко това !

Можем – но само ако сме единни !

Прочетете също

По нещо за всяка възраст в Руския културен център

Руски културен център, РБ “Хр. Смирненски” – Плевен. Снимка – Плевен прес. Регионална библиотека „Хр. …

2 коментара

  1. Распутин

    Намалявам всички пътувания до минимум и зареждам само в бензиностанции с по-ниски цени, като си измервам в туба какво ми се налива като количество!

  2. Фашиста

    Не напечелиха се тези престъпници! Постоянно вдигат цените! Бойкотирам горивата, купих си колело!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *