Спорт и забавления за децата от община Гулянци в Европейския ден на спорта

Снимка – Пресцентър Община Гулянци.

На 30 септември СУ „Хр. Смирненски“ гр. Гулянци и ОУ „Хр. Ботев“ с. Милковица отбелязаха Европейския ден на спорта в училище с различни инициативи.

Гимназията в Гулянци даде старт на събитието с официална церемония по посрещане на знамето на училището и литературна възстановка, посветена на патрона Христо Смирненски. След това за учениците бяха организирани спортни игри – в училищния двора за малките и на Спортен комплекс гр. Гулянци за големите. Началните класове и техните учители рисуваха на асфалт, скачаха на въже, играха дама и други състезателни игри. Горните класове бяха ангажирани с бягане, футбол, баскетбол.

Снимка – Пресцентър.

В ОУ „Хр. Ботев“ с. Милковица инициативата се проведе под надслов „Спортът е здраве“ и събра на стадиона деца, учители и родители, които се състезаваха и забавляваха с много настроение и хъс. Събитието е част от проекта на училището по Национална програма „Участвай и променяй – родителят, активен партньор в училищния живот“ на МОН за 2021г.

Снимка – Пресцентър.

Европейският ден на спорта в училище е посветен на насърчаването на физическата активност сред учениците, като се залага на забавлението. Училищата от община Гулянци са редовен участник в инициативите, като чрез тях търсят и прилагат нови атрактивни и привлекателни начини за увличане на децата по спорта, игрите на открито и здравословния начин на живот.

Споделете:

Прочетете също

Спортната зала в Плевен – факти и политика

17 МИЛИОНА ЛЕВА СА В БЮДЖЕТА НА МИНИСТЕРСТВОТО НА МЛАДЕЖТА И СПОРТА Колаж – Плевен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.