Спортният министър Димитър Илиев за оставката на Борислав Михайлов и спортната база в Плевен

406091691 6405335556237060 5075118321937902869 n

Ангажирам се да говоря с премиера и финансовият министър и да ги информирам колко е зле спортната база в Плевен. Това обеща днес, 28 ноември, на среща с граждани и спортни дейци в зала „Гена Димитрова“ в Плевен министърът на младежта и спорта Димитър Илиев. Той обаче подчерта не може да са ангажира с конректни резултати за разрешаване на пробемите тъй като това не е в неговите правомощия.

Кръглата маса беше на тема „Развитието на спорта в региона – поле за взаимодействие на държавата, общините и спортните клубове“. Организатори са Сдружение „ФК Плевен”, СБК „Дяковски баскет”, Сдружение „Боксов клуб „Мизия 80″, Сдружение „ФК Девета Плевенска дивизия” и Гражданско обединение за Спортен Плевен. Инициативата се проведе със съдействието на главния експерт на Министерството на младежта и спорта за плевенска и ловешка област – Атанас Кършев.

Присъстваха и областният управител на област Плевен Виолета Иеремиева, кметът на община Плевен д-р Валентин Христов, председателят на Общинския съвет – доц. Иван Малкодански, представители на общините и общинските съвети в Плевенска област, както и спортни клубове и граждански организации в региона.

Към министър Илиев бяха отправени въпроси, касаещи основно подпомагането и финансирането от държавата на спортната база в Плевен за масовия и професионалния спорт, изграждането и поддържането на зали, игрища и стадиони.

Спортният министър разясни подпомагането на общините за подобряване на спортната инфраструктура и обясни, че министерството на спорта има механизъм за съфинансиране:

„Изисква се самоучастие от 50% от местните управи. Общините имат възможност да участват и по програми към други министерства, като енергийна ефективност на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, откъдето може да се направи добър ремонт на сградите”.

Относно оставката на президента на БФС Борислав Михайлов, Димитър Илиев изрази надежда, че футболната общественост ще избере ново ръководство:

„С което нещата да тръгнат в посока подобряване на ситуацията в българския футбол. Аз съм оптимист и се надявам, че промените се правят за добро, а не, за да се буксува на едно и също място. Имам надежда, че нещата ще се подобрят”. 

На въпрос ще се стигне ли до обединение в шахмата, спортният министър беше категоричен, че трябва да се приключи с разединението във всички видове спорт:

„Най-губещи от такива конфликти са състезателите. Крайно време е да се приключи с всякакви личностни проблеми и да се разбере, че спортът е над всяка една личност, за да се създадат условия за това талантливите спортисти, да ходят безпроблемно на международни състезания“.

406089550 6405320322905250 9095935573377986191 n

Снимки: “Плевен прес”

Споделете:

Прочетете също

книга 9

Георги Константинов: Благодаря на моя роден Плевен!

„Трябва да изрека към своя роден град Плевен огромно „Благодаря“. Благодаря, че мнозина от вас …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *