Спортна надежда от Тръстеник ще се бори на Световно първенство по борба

Цветан Сирашки. Снимка – личен архив.

На връх студентския празник 18 годишния  Цветан Сирашки от гр. Тръстеник, беше определен да представи България на Световното първенство по борба. Той ще се състезава в олимпийската категория 60 килограма, по класическа борба за мъже. Първенството е  от 12-ти  до 20-ти декември в Белград.

Макар да е все още юноша, той е избран от старши треньора на националния отбор по борба Армен Назарян и родната Федерация,  да се състезава при мъжете. Неговият личен треньор, по-големият му брат Момчил Сирашки, и треньорът Петър Антов са убедени, че му предстоят големи победи.

Цветан е възпитаник на Спортно училище „Георги Бенковски“ Плевен и от тази есен е студент в Националната спортна академия „Васил Левски“.

Снимка – личен архив.

В Белград тръстенишката спортна надежда ще се състезава в класически стил и е единственият от категорията в българския отбор. От Тръстеник до сега не е имало участник в Световно първенство за мъже.  Всички имаме нужда от твоята победа сега! Успех Цветане! му пожелават от родния град, както и неговите треньори, и приятели.

Споделете:

Прочетете също

Започва изплащането на помощи за отопление от 15 август

Снимка – интернет. Изплащането на помощите за отопление за предстоящия зимен сезон (1 ноември 2022 …

Един коментар

  1. Николай

    Ти си Цецо! Докажи, че си толкова голям, колкото са големи мечтите ни за теб! Българи юнаци!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.