Спортен празник с награди се проведе в Средношколско общежитие „Данаил Попов“ – Плевен

спортен празник 1

Снимка – Средношколско общежитие „Данаил Попов“ – Плевен.

Тридневен ученически турнир по тенис на маса стана част от празничната седмица на Плевен. Датата 15 май е обявена за празник на града с решение на Общинския съвет от 2001 г., с което се възстановява Пролетният плевенски панаир – едно от най-мащабните стопански събития за страната ни в миналото, провеждал се през третата седмица на май.

Инициатор и домакин на турнира по тенис е станало Средношколско общежитие „Данаил Попов“, като участниците са мерили сили в залата за спорт на образователната институция. „За нас е традиция да посрещаме Празника на Плевен със спортни прояви. Спортът е не само игра, а много повече – чрез него се учим да бъдем по-толерантни, здрави, създава истински приятелства. Този дух искаме да усещат всичките 240 ученици, за които Общежитието е като втори дом. След двете успешни издания на детския футболен турнир, организирани в предходните години, тази година по идея и с ентусиазма на възпитателите ни Цветан Басаров и Доротея Димитрова избрахме тенис надпреварите“, това споделя Веселка Лилова, директор на Общежитието.

Турнирът по тенис на маса се радва на огромен интерес и една от причините за това се оказват интересните награди – победителите получават ваучер за избор на стая и съквартиранти за следващата учебна година. След оспорвани срещи до финал достигат петима от участниците – това са Димитър Пановски, Иван Върбишки, Николай Николаев, Пламен Петков и Станислав Мирославов. Крайното класиране отрежда първото място за Димитър Пановски, втори е Иван Върбишки, трети е Пламен Петков.

От Средношколско общежитие „Данаил Попов“ благодарят на всички участници и организатори на турнира, както и на публиката за емоционалната подкрепа в залата. Спортните прояви в Общежитието продължават със състезания по футбол, в които ще се включат и отбори от плевенски училища.

Средношколско общежитие “Данаил Попов”, гр. Плевен е основано през 1992 г. От началото на учебната 2022/2023 година Общежитието носи името на видния плевенчанин и изтъкнат представител на национално-освободителното ни движение Данаил Попов. За 230 деца от VI до XII клас, обучаващи се в различни училища в града, образователната институция е като техен втори дом. Възпитателният процес е осигурен от квалифицирани педагогически специалисти по учебните предмети, като учениците получават и безплатно консултиране.

спортен празник 2
Споделете:

Прочетете също

svesht

На Черешова задушница ще бъдат осигурени автобуси до гробищните паркове в Червен бряг

По повод Черешова Задушница на 22 юни, събота, ще бъдат осигурени автобуси за извозване на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *