Спортен празник под надслов „Спортът е по-добрия начин децата да пораснат“! се проведе в Плевен

viber изображение 2023 04 05 15 45 36 706 1

Снимка – ОД на МВР-Плевен.

На 5 април от 10:30 часа в спортната зала на ЦПЛР – УСШ – град Плевен се e провел спортен празник под надслов „Спортът е по-добрия начин децата да пораснат“! Инициативата е резултат на сключено споразумение за сътрудничество и взаимодействие между Главна дирекция „Национална полиция“ /ГДНП/ МВР и Съюза на пивоварите в Р България. Тя е част от програмата за социална отговорност на Съюза на пивоварите за превенция на употребата на алкохол и насърчава за здравословен начин на живот. Организаторите реализират спортни дейности, насочени към популяризиране на физическото възпитание сред подрастващите, като средство за избягване на вредното въздействие на употребата на алкохол или забранени вещества. Целта е децата да демонстрират умения, способности и активности, с които може да бъде ангажирано свободното им време.  Да играят на открито, да спортуват, и да се ограничи времето прекарвано от тях пред телевизор, компютър или смартфон. Съвместните усилия на полицията и Съюза на пивоварите са насочени чрез спортни игри и физическо възпитание да се даде възможност за израстване, успешна социализация и здравословно общуване.

Сред официалните гости на детския празник са били заместник областен управител Александър Трайков, представители на община Плевен – Ирена Николова – началник на отдел „Спорт“ и Стела Тодорова от отдел „Спорт“, Рени Кръстева – секретар на общинската комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, Елица Спасова – началник на отдел „Закрила на детето“ – Плевен. От страна на МВР са присъствали главен инспектор Денислав Донков – началник на сектор “Контингент и превенция” в ГД “Национална полиция”, директорът на ОДМВР – Плевен ст. комисар Веселин Вътов, ръководители на отдели и сектори в ОДМВР – Плевен, както и служители на регионална дирекция Пожарна безопасност и защита  населението – Плевен.

Участие в отборните игри са взели петокласници в отбор „Вектор“ на Математическа гимназия „Гео Милев“ с ръководител Всеволод Капустянов и Милен Гургуров, отбор „Летящите“ от средно училище „Стоян Заимов“ с ръководител Богдан Събев и отбор „Лъвски сърца“ при основно училище „Петър Берон“ с ръководител Весела Станоева.

Директорът на ОДМВР – Плевен ст. Комисар Веселин Вътов е поздравил състезателите и е споделил „Спортът носи много позитиви. Днес се събрахме с надеждата да отдаваме все повече време за спорт и за приятните неща. Наркотиците са огромен бич, който се преживява трудно.  Вие носите в себе си надеждата за добро. Благодаря на преподавателите и родителите ви, които ви подкрепят. Пожелавам да останете с богати и силни емоции и да победят по-добрите.“

Участниците са били поздравени от Ивана Радомирова – изпълнителен директор на „Съюза на пивоварите в Република България“. Тя е изразила голямо удоволствие, че вижда усмихнати и изпълнени с радост от живота млади хора.  „Убедени сме, че със спорт и интересни занимания и вдъхновение ще продължите все напред и нагоре. Всички заедно се опитваме да създадем по-добър свят“. „Всички членове на Съюза на пивоварите са много удовлетворени от резултатите на кампанията до момента. Тя продължава вече 11-та година. Благодарение на съвместните ни усилия с партньорите и успешното сътрудничество, участниците в дейностите за спорт и превенция са вече над 60 хиляди човека от 20 области на страната. По този начин спортът и творческите занимания  се популяризират все по-широко като обща превенция на рисковото поведение на децата“, заяви Ивана Радомирова.

По време на игрите състезателите получиха подкрепа от своите съученици и ръководствата на училищата, както и от вокална група с ръководител Татяна Цачева“ при МГ „Гео Милев“, мажоретките на г-жа Цвета Лукова, които изпълниха танца „Любов за България“ и танц по песента „Флашданс“, изпълнителките на латино танци с ръководител Рени Зехирова от основно училище „Стоян Заимов“ .

Отборите са премерили сили в четири игри, като по време на състезанието всички участници са демонстрирали спортменство, желание за победа, бързина и точност. На всички тези прояви е нямало победители и победени, а всички ученици са се радвали взаимно на своите постижения и висок спортен дух.

Всички състезатели са получили грамоти, медали и предметни награди – подаръчни пакети с тениски с логото на инициативата, спортни чанти, образователни игри и други.

Ивана Радомирова – изпълнителен директор на „Съюза на пивоварите в Република България“, е връчила две купи за добро сътрудничество и взаимодействие на директора на ОДМВР – Плевен ст. комисар Веселин Вътов и на Регионално управление на образованието в Плевен.

След състезанието на спортната площадка в двора на основно училище „П. Яворов“ децата са разгледали отблизо оборудването на полицейски и пожарен автомобили. Било е демонстрирано и полицейско следово куче. Целта на представянето на специализираната техника е била да се запознаят с отговорностите на професиите „полицай“ и „пожарникар“, защото именно спортът възпитава в увереност и дисциплинираност.

viber изображение 2023 04 05 15 54 31 370
viber изображение 2023 04 05 15 58 31 787
viber изображение 2023 04 05 15 55 13 231

Снимки и текст: ОД на МВР-Плевен.

Споделете:

Прочетете също

Подвигът на редник Егор Жданов от 1 ва стрелкова рота на 12 Астрахански гренадерски полк

10 декември – Ден на освобождението на Плевен от турско робство

Подвигът на редник Егор Жданов от 1-ва стрелкова рота на 12 Астрахански гренадерски полк, който пленява …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *