Спортен клуб „Ви Ес Феерия” – Левски  участва във фестивал в Свищов

IMG 2468

Спортен клуб “Ви Ес Феерия” взе участие в Шести национален преглед на ученическите духови и фанфарни оркестри и мажоретни състави в град Свищов, който тази година се състоя в  Деня на детето.

 Фестивалът се провежда на всеки две години, като участниците се увеличават с всяко следващо издание. Домакин е Средно училище „Димитър Благоев”. Момичетата на Соня Дунева и Ралица Асенова участваха в празничното дефиле, което започна от СУ “Димитър Благоев” и завърши на центъра, където се проведе и концертната програма.

Участниците бяха над 600 от градовете Свищов, Горна Оряховица, Летница, Велико Търново, Копривщица, Търговище, Павликени , Враца ,Бургас, Силистра, Троян, Лом, Крумовград, Кърджали и др.

 Фестивалът не е с конкурсен характер и цели популяризиране на музикалното изкуство и на мажоретните спортни дисциплини сред деца и младежи. Наблюдава се тенденция броят на мажоретните състави в България да се увеличава и все повече момичета да желаят да се ангажират с този спорт, което е основна цел на Български Чирлидинг Съюз.

class="wp-block-image size-large">DSC 02271 1

20240601 121739

Информация и снимки: Соня Дунева

Споделете:

Прочетете също

1 16

Гинеколозите от “Мама и Аз” оперират с уникална за България система за 3D хирургия  

ЕКИПЪТ Е ЧАСТ ОТ ЕДИНСТВЕНОТО ГИНЕКОЛОГИЧНО ОТДЕЛЕНИЕ У НАС, ОКОМПЛЕКТОВАНО С ПОСЛЕДНО ПОКОЛЕНИЕ АПАРАТУРА ЗА …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *