Според социологическите агенции „Възраждане” е четвърта политическа сила. Според „Възраждане” – са първа.

Снимка – интернет.

Социологическите агенции Тренд, Галъп и Алфа рисърч публикуваха свои проучвания за електоралните нагласи на българите имащи право на гласуване. Проучването на Алфа рисърч е от м. април т.г., на Тренд и Галъп от м. май 2022 година. По информация от интернет страниците на социологическите агенции, Тренд прави проучване по поръчка на „24 часа“, проучването на Галъп е независимо, на Алфа рисърч е със собствени средства.

И трите социологически агенции отреждат четвърто място на партия „Възраждане” при тези проучвания. Разликата е единствено в размера на процента даден за тази партия.

В отговор на тези проучвания лидерът на „Възраждане” публикува на своята фейсбук страница направено проучване на социологическа агенция извън страната, която отрежда първо място на партията на Костадин Костадинов. Не се посочва името на агенцията.

Наши източници от различни политически партии твърдят, че социологията правена в България отчита трето или четвърто място на „Възраждане”, първо на ГЕРБ и спад в гласовете за ДБ и ИТН, както и за ПП, но в по-малка степен.

След година и половина ще стане ясно до колко тези проучвания са верни. Факт е, че макар и негласно предизборната кампания е започнала. Активирането на проучванията го доказва. Партиите, без изключение, също правят свои проучвания, които са за вътрешна употреба и не се огласяват. Но от някои щабове споделят, че вътрешно партийните проучвания сочат обезпокояващи факти за бъдещи размествания на пластове в политическия хоризонт. Какво обаче ще стане през есента на 2023-та година предстои да видим. До тогава има достатъчно време за гледане, слушане, анализ и по-умно решение от страна на гласоподавателите.

Вижте проучванията на социологическите агенции за прогнозните резултати при едни бъдещи избори:

Споделете:

Прочетете също

От 6 юли започват проверки от Държавен фонд „Земеделие“

Снимка – Държавен фонд „Земеделие“ Започнаха кръстосаните проверки за Кампания 2022. Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.