Специалност „Асистент на лекаря по дентална медицина“ предлага Медицински университет – Плевен

Тази година Медицински университет – Плевен разширява портфолиото си с нова бакалавърска специалност към Медицинския колеж – „Асистент на лекаря по дентална медицина“ в професионално направление „Здравни грижи“. Обучението е по държавна поръчка, в редовна форма, за 3 години, 6 учебни семестъра, последният от които е преддипломен стаж. Завършилите придобиват образователно – квалификационна степен „професионален бакалавър“, като след дипломирането си могат да продължат в по-висока степен – бакалавър и магистър по Управление на здравните грижи.

Асистентът на лекаря по дентална медицина е част от здравния екип със своите специфични задачи, професионална отговорност и личностни умения. Нивото на подготовката му ще отговоря на  изискванията на съвременната наука и практика в денталната медицина.  

За прием в бакалавърските специалности кандидат-студентите могат да участват в класирането с оценка от зрелостен изпит или с явяване на една или повече дати на тест по биология – електронно или присъствено. Следващата дата за присъствено явяване на тест по биология за бакалаври е 10 юни 2021 г.

Прочетете също

Мартин Заимов /ДБО/: В момент на несигурност, свободата на личен избор трябва да бъде уважена

Мартин Заимов, включен в листа на „Демократична България – Обединение“ Плевен. Снимка – интернет Финансистът …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *