Спартански с показно за спазването на разпоредбите

На редовната оперативка в понеделник, на която винаги присъстват журналисти, директорката на „Градска мобилност“ е съобщила за автомобил на общински съветник, който е трябвало да бъде вдигнат от „паяк“ след сигнал за нарушение подаден от полицаи. По думите на директорката съветникът е вдигнал скандал и си тръгнал с колата в момента на преустановяване на вдигането и не платил глобата от 30 лева. По този повод получихме прессъобщение от кметството, в което се казва, че „За да не се тълкува като предизборна манипулация, кметът Спартански отказа да съобщи името на съветника. „Очевидно е, че съветниците нямат достатъчно средства, за да си плащат глобите, но пък не спазват наредбите, които сами са гласували. Затова ще се налага аз да покривам с лични средства техните глоби. Очевидно е, че за да има ред в този град и в тази община, някой трябва да дава пример и аз очаквам това да са съветниците, които приемат разпоредбите и които са положили клетва, че ще ги спазват. И тъй като някои от тях считат, че са над разпоредбите, които са одобрили, на мен ми остава да покрия техните административни санкции.

В момента нямам официална документация, затова ще направя проверка. Безкрайно ми е неприятно и ще сезирам председателя на Общински съвет – Плевен, по въпроса, тъй като аз не съм началник на общинските съветници. Но това не значи, че ще ги покривам, само финансово ще обезпечавам с лични средства техните неплатени глоби”. Съобщението е придружено със снимка, на която Спартански дава парите на директорката на предприятие „Градска мобилност“.

 

Прочетете също

Да се ваксинират ли болните със сърдечна недостатъчност – съветва проф. д-р Пламен Гацов, професор в МУ Плевен

Да се ваксинират ли болните със сърдечна недостатъчност – съветва проф. д-р Пламен Гацов, професор в МУ Плевен

В Световната седмица за борба със сърдечната недостатъчност – вече е доказано, че тя е …

Един коментар

  1. Десислава Маринова

    Евтин предизборен популизъм! Плевен с това ли трябва да се занимава? Малко ли проблеми имаме с безработицата, бездомните кучета, скитащите цигани, битовата престъпност, дупките в целия град, мръсотията, липсата на осветление вечерта?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *