Последни новини
Начало | Новини | Спартански е внесъл в прокуратурата сигнал за нелегитимни подписи на общински съветници

Спартански е внесъл в прокуратурата сигнал за нелегитимни подписи на общински съветници

Кметът Георг Спартански е изпълнил заканата си за прокурорска проверка на няколко общински съветника, чиито подписи той обяви за нелегитимни. От прокуратурата потвърдиха пред “Плевен прес”, че има внесен сигнал от кмета и преписката е дадена на наблюдаващ прокурор.

Припомняме, че на извънредната сесия на Общинския съвет, провела се на 13-ти юли т.г., в дневния ред беше включена една единствена точка – преобразуване на общинското предприятие “Градска мобилност” в ЕАД. Това предложение, както и свикването на извънредна сесия стана по инициатива на групата “Патриоти за Плевен” с председател Христомир Христов. Кметът Спартански оспори легитимността на сесията, тъй като в подписката, с която се иска нейното свикване има неистински подписи. Според него това са подписите на заместник председателите на ОбС – Петя Василева и инж. Николай Маринов, както и на Христофор Дочев и Николай Емилов Маринов.

От прокуратурата информираха, че започват проверка по случая като не се ангажираха с конкретен срок за нейното приключване.

Прочетете също

На 4-ти декември православни и католици почитат Света Варвара – покровителка на децата от болести

Св. Варвара, икона. Снимка – интернет. Света Варвара е християнска великомъченица, родена в края на 3 век и починала през 305 или 306 г. …

2 коментара

  1. С това трябва да се занимавс кмета. А не с това че града е мръсен пълен със заразини смрад, кърлежи и змии. И цигани. И няма работа нито производство. Улиците са лунен кратер тротоари няма но има синя зона. И проверявяме стриктно подписите. Бра во” кмете”

  2. Дракуля

    Абе, вие откачалници ли сте? Какви подписи ви гонят, това лов на вещици ли прави тоя откачен кмет? Я го пратете на психиятър! И вие менормалници му приставате на акъля!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *