Социалистите Стефан Бурджев и Илиян Йончев с конкретни ангажименти към избирателите

БСП
Отборът на БСП. Крайният вдясно – Илиян Йончев. Четвъртият от дясно на ляво – Стефан Бурджев. Снимка – Плевен прес.

Листата на БСП е печелившият отбор за предстоящите избори, убеден е водачът в нея проф. Румен Гечев. Втори след него е депутатът от 44-то НС – Стефан Бурджев. Трети е бившият областен управител Илиян Йончев. Попитахме ги за два и три лични ангажименти към избирателите в предстоящата кампания.

Ето техните отговори:

Стефан Бурджев:

Първото, което залагам е това, което заложих и в мандата, който приключва. Личният контакт, грижа за текущи, общи и свързани с националната политика проблеми за региона. Балансирано покритие, грижа и отношение  към хората от всяка една община. От Червен бряг до Белене. И от Левски до Долна Митрополия. Винаги на разположение на хората, веки може да се свърже с мен чрез телефонния ми номер, социалните мрежи и фейсбук страницата ми. Винаги съм бил съпричастен както със спортни мероприятия и нужди, така и с други проблеми на града и областта.

Бих искал да благодаря на „Плевен прес” защото единствено вие писахте преди две години  кой как е гласувал за Сотир Цацаров като шеф на КОНПИ.  Като втори ангажимент поемам да продължа по тази линия в борбата срещу статуквото, големите картели – официални и неофициални . И тези невидими сили, които забавят въздаването на справедливост и възмездие в българското общество, което на всички хора е необходимо. И по-благоприятното икономическо и социално развитие на страната.

Илиян Йончев:

Има неща, които сме започнали преди 6-7 години и очевидно ще се наложи ние да ги завършим. Искам да напомня на плевенчани, че спортната зала беше стартирана с целеви средства от правителството, в което бях областен управител. Една от задачите ще бъде осигуряване на финансирането за завършване на спортната зала.

Има големи инфраструктурни проекти, които тогава започнахме. Беше одобрен с междуправителствено споразумение третия мост  на р. Дунав между Никопол и Турну Мъгуреле. Този проект се забрави и забави . Мисля, че е време да го припомним на следващото правителство и да стане приоритетно. Защото това е най-късият транспортен коридор и наистина плевенска област, пък и България, имат нужда от диверсификация на мостовете а. Не само два моста, както те планират.

И второто, което всъщност е първо за областта, е рестарт на АЕЦ Белене. Още когато встъпих като областен управител се обсъждаше стратегията за развитие на област Плевен и в нея АЕЦ Белене беше пропуснато въобще като възможност за атомна електроцентрала. И беше определена като някаква индустриална зона. АЕЦ Белене трябва да се рестартира веднага. В името не само на Плевен, в името на цяла България.

Споделете:

Прочетете също

441457767 7095821473855128 6866520973874913945 n

Ивелин Първанов, водач на листата на “Възраждане” в Плевен: АЕЦ „Белене“ е национално богатство, което може да работи 1 век

От ляво надясно: Ивелин Първанов – водач на листата на “Възраждане” в 15 МИР Плевен …

Един коментар

  1. Изуйници и наркоман

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *