Начало | Политика | Избори 2019 | Сменени номера на коалициите „Демократична България” и „Ние гражданите” в протоколите на СИК-овете. Неволна или умишлена грешка ?

Сменени номера на коалициите „Демократична България” и „Ние гражданите” в протоколите на СИК-овете. Неволна или умишлена грешка ?

В бланката – чернова за отразяване на резултатите от преброяване на преференциите, предоставена на всички секционни избирателни комисии в община Плевен, МК „Демократична България – Обединение” /СДС, БЗНС/ е изписана с номер 67, вместо с правилния 68.

Номер 67 е на друга местна коалиция – „Ние гражданите”.

От МК „Демократична България – Обединение” /СДС, БЗНС/ са изготвили жалба до ОИК – Плевен, в която описват нарушението и настояват за:

1.Незабавно да разпоредите замяна на опорочения по съдържание документ, с такъв, който съдържа коректно възпроизведена информация.

2. Опороченият по съдържание документ, наименован „Бланка-чернова за отразяване на резултатите от преброяване на предпочитанията (преференциите)“ да бъде незабавно иззет от всички секционни избирателни комисии, за което да изготвите приемно – предавателни протоколи.

3. Да бъде изрично забранено на членовете на секционните избирателни комисии да нанасят каквато и да е информация и отбелязвания, по обърканата бланка.

Късно снощи в разговор с председателят на ОИК – Плевен Ярослав Димитров бяхме уведомени, че: „Това е техническа грешка. Няма никакъв умисъл в нея. Предприели сме необходимото и в момента се печатат бланки с правилния номер, които ще раздадем на всички секционни комисии най-късно до 9.00 ч. Това не е прецедент и друг път са ставали такива технически грешки, които ОИК е отстранявал своевременно. Не трябва да се търси сензация в една техническа грешка, при това в черновата на протоколите.”

През нощта са отпечатани протоколите – чернови с правилните номера на двете местни коалиции. Предстои разнасянето им по секциите. Техническата грешка е отстранена.

Въпросът е защо е допусната?

Прочетете също

Ремонт на площадите в четири населени места извършва Община Гулянци

През месец август стартираха дейностите по проекта на Община Гулянци „Реконструкция и благоустрояване на площадни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *