Служители на Български Червен кръст посетиха ДГ „Щурче“ и ДГ „Кокиче” в Плевен

Днес, 8 февруари служители на Български Червен кръст са посетили детска градина „Щурче“ и детска градина „Кокиче“ в Плевен, където доброволци на Български младежки Червен кръст са изнесли презентация на тема „Хигиена и чисти ръце“ пред децата от 4-та група. Малчуганите са получили и образователно-творчески пакети, които се състоят от раница, предпазна маска, детска информационна книжка за COVID-19, пъзел, книжка с български народни приказки, тетрадка и цветни моливи.

Събитието е било проведено в рамките на инициативата  „Ти решаваш“, по комплексната програма „Дейности в отговор на COVID-19“, финансирана от Американската агенция за международно развитие (USAID) чрез Глобалния апел на Международната Федерация на Дружествата на Червения кръст и Червения полумесец.

До момента по програмата са раздадени 3 485 образователни и творчески пакети на територията на цялата страна. Предстои да бъдат дарени още 1 080 комплекта на деца от уязвими семейства.

През изминалата година, като част от инициативата „Ти решаваш“ на Българския Червен кръст, са проведени и над 2 370 образователни сесии относно ползата от ваксините и ваксинацията, превенция на ХИВ, туберкулоза и спазване на добра хигиена. Партньор на организацията в реализираните дейности е Националната мрежа на здравните медиатори в България. В допълнение, през 2022 година, Българският Червен кръст е осигурил над 50 000 броя хигиенни пакети на многодетни семейства, деца и хора в неравностойно положение и е предоставил над 10 000 рекламни и информационни материала из цялата страна.

Инициативата „Ти решаваш“ има за цел  да ограничи разпространението на COVID-19 в България, подпомагайки най-засегнатите от вируса общности, като същевременно разшири ваксинационния обхват в страната. Кампанията напълно уважава правото на всеки човек сам да се информира и да вземе важното решение дали да си постави ваксина или не, като единствено предоставя надеждна, проверена и научно доказана информация по отношение на вируса и последствията от него. Програмата „Дейности в отговор на COVID-19 в България“ предоставя и възможност и за имунизация, чрез своите 5 мобилни ваксинационни пункта, разположени в различни региони на страната. Повече информация относно вируса, ваксините и инициативата  „Ти решаваш“ може да бъде видяна на: https://tireshavash.info/.

Споделете:

Прочетете също

6 претърсвания и 4 задържани лица в село Буковлък в ранните часове на полицейската операция в област Плевен

Снимка – Плевен прес. Както „Плевен прес” информира, днес в 06:30 ч. в област Плевен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *