След установения случай на COVID-19 в Левски: Любка Александрова с послание към съгражданите си

Днес, в град Левски е констатиран първия случай на заразен с COVID 19. За това информира на личната си страница във Фейсбук кметицата на града Любка Александрова. Това е млада жена, прибрала се от Англия на 27 март със симптоматика. Градоначалничката се е чула с нея по телефона, като младата жена е в добро състояние. Под карантина е била поставена в дома си още от влизането си в страната, така че не е имала много контакти в града. Издирени са всичките й контактни лица, които са само от семейството и са им взети проби, като същите до излизането на пробите също са карантинирани.

Взети са мерки да бъдат дезинфекцирани улиците, където ще се провеждат карантините. Общината е поела ангажимент да осигури доставка на храна и лекарства, за да бъде жената напълно изолирана.

thumb 1120x0 DSC 0513 1 2 1


По късно в друго съобщение госпожа Александрова отговори на исканията да бъде публикувана лична информация за заразената жена. Тя твърди, че не е прието да се упоменават имена и ако всеки от спазва личната си хигиена и дистанцираност си гарантира до голяма степен безопасността.

” Спазен е в случая изцяло алгоритъма за действие! И медици в Левски и РЗИ – Плевен са приложили стандарта при симптоматика и без забава са реагирали в ситуацията. Карантините ще се спазват безусловно! А хората са част от нашата общност и ги подкрепяме. Да пожелаем в този труден момент оздравяване на съгражданката ни! Нашата община е част от тоя свят и не бива да живеем в илюзия, че опасността ще ни подмине. Страхът е естествено човешко състояние, но още по-естествен е инстинктът за самосъхранение и разумът как да се съхраним и как да опазим в тези времена и себе си и децата и родителите си! Спазвайте правилата за дистанция и дезинфекция! Заедно ще се справим и с предизвикателствата на covid-19!”

Кметицата на града зове всички да бъдат по-внимателни в контактите си и да носят предпазните принадлежности. Маски и ръкавици да бъдат носени при пазаруване. Трябва да се избягват излизането по причини, които търпят отлагане.

От днес нататък Любка Александрова ежедневно ще информира съгражданите за епидемичната ситуация в община Левски.

Споделете:

Прочетете също

img9931

През 1934 г. в Царство България са забранени политическите партии

На 14 юни 1934 г. в Царство България с наредба-закон са забранени политическите партии. Деветнадесетомайският преврат е държавен преврат в Царство България, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *