След напускането на поста си областният управител на Плевен ще работи за студентски кампус в града

20230205 112712 1024x577 1

Иван Петков – областен управител на Плевен. Снимка – Плевен прес.

Както вече стана известно с конструирането на редовното правителство на Коалицията ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, предстои смяна на областните управители и техните заместници в 26-те области на страната. Областният управител на Плевен, както и други негови колеги, са подали молби за освобождаване от постовете им. Иван Петков е посочил като мотив в молбата си, че не желае да бъде „мокър печат“, който легитимира и безропотно изпълнява пуснатите му задачи.

Молбата за напускане на Иван Петков ще бъде разгледана на заседание на Министерски съвет на 14 юни, сряда. Това каза за „Плевен прес“ Иван Петков и сподели, че след напускането на поста си ще продължи с ангажимента си за изграждане на студентски кампус в Плевен. Това е негова кауза, за която той ще използва натрупаният практически опит, контакти и експертиза за реализирането на въпросната кауза. Петков сподели още, че ще се отдаде на краеведческата си дейност. Той е председател на Читалище „Развитие“ в село Крушовица и като такъв от години изследва историята на селото.

Областният управител каза за „Плевен прес“, че веднага след излизане на решението на МС за неговото освобождаване, той ще направи специална пресконференция, чрез която ще информира за свършеното от Областна администрация до момента.

Споделете:

Прочетете също

kolelo

52-годишна шофьорка блъсна велосипедист в село Долни Луковит

Велосипедист е пострадал при пътен инцидент в село Долни Луковит на 20 юни. Лек автомобил, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *