След въпрос на депутата Свилен Трифонов: Републиканският път през Гулянци – Бръшляница ще бъде ремонтиран до края на 2023 г.

Сградата на Народно събрание

Над 18 км от републиканския път, който минава през селата Гулянци – Шияково – Ленково – Бръшляница (п.к. Гривица – Мечка) са включени в плановете на Агенция “Пътна инфраструктура” (АПИ) през 2023 г. и след изработване на технологичен проект се очаква да бъдат ремонтирани в рамките на този срок. Това става ясно от получен отговор от министъра на регионално развитие и благоустройството Иван Шишков на зададен въпрос от народния представител от “Продължаваме Промяната – Демократична България” Свилен Трифонов. 

В писмото се казва още, че през май е предвидено изкърпване на участъка, преминаващ през с. Шияково, с. Ленково до средата на с. Бръшляница за 90 600 лв. През юни се предвижда машинно изкърпване за 60 400 лева. Служебният министър уточнява, че останалият участък от с. Бръшляница е в задоволително състояние и от този месец предстои изкърпване на единични дупки.   

Свилен Трифонов се ангажира да се срещне лично с представители на АПИ и увери, че ако няма развитие по темата, ще предприеме допълнителни действия.

“Пътят е важен, защото в случай, че не се извърши рехабилитацията, има реална опасност превозвачът, който обслужва линията на обществения транспорт, да прекрати договора си. Щетите, които ползващите този маршрут нанасят по личните си автомобили всекидневно, са огромни”, коментира той.

Споделете:

Прочетете също

pozhar

Пожари унищожиха селскостопански постройки, къща и 70 декара ечемик

Небрежност при боравене с открит огън е причина за пожар в селскостопански постройки и суха …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *