Скулпторът Красимир Рангелов с изложба в Гулянци

Г 1
Снимка – пресцентър община Гулянци.

На 24.01.2023 г. скулпторът и художник Красимир Рангелов представи изложба от скулптури, рисунки и акварели пред гулянската общественост. Събитието се състоя в изложбената зала на НЧ „П. Р. Славейков 1923“ гр. Гулянци.

При откриването Красимир Рангелов изказа благодарност към своите домакини – НЧ „П. Р. Славейков 1923“ и Община Гулянци и специално към Национален фонд „Култура“, с чиято подкрепа е организирана изложбата. „Този проект дава възможност на хората от малките населени места да се докоснат до професионалното изкуство.“ – сподели творецът и допълни – „За мен е удоволствие и чест да направя изложба на това прекрасно място, което предлага прекрасни условия за тази цел.“

Анета Атанасова – секретар на читалището сподели: „Много се радваме че точно това е първото културно събитие за годината, която е белязана от стотния юбилей на читалището.“

Гости на събитието бяха кметът на общината Лъчезар Яков, общинското ръководство и администрация, ръководители на институции, културни и обществени дейци, граждани. Творбите на Красимир Рангелов ще бъдат изложени до края на месеца. Желаещите да разгледат изложбата е необходимо да се обадят в читалището.

За автора:

Красимир Рангелов е родом от град Гулянци. Завършил е Националната художествена академия в София със специалност „Скулптура“. Между 1987 и 1989 г. е преподавател по скулптура и естетика.

Автор е на редица монументални творби в цялата страна. Голяма част от скулптурите в градската среда на Плевен са негово дело – паметникът на площад „Свобода“, барелефът на Гена Димитрова пред сградата на Регионалната библиотека, паметникът на Данаил Попов, паметната плоча за първия революционен комитет и множество други.

Красимир Рангелов е участвал в десетки самостоятелни и групови изложби в България и чужбина. Негови произведения са собственост на Националната художествена галерия в София, както и на много частни колекции и галерии в Белгия, Холандия, Франция, Швейцария, Никарагуа, САЩ, и други.

През 2014 година Красимир Рангелов изработи символичния ключ на Гулянци по повод честването на 40 годишнина на града и беше награден от кметът Лъчезар Яков с почетен плакет.

Г 2
Споделете:

Прочетете също

NS 1

Свилен Трифонов /ПП/ДБ/, Марио Рангелов /ДПС/, Пламен Тачев /ГЕРБ/ – в челната тройка за подкрепа отново на 9-ти юни

Снимка – интернет. На 17-ти април „Плевен прес” публикува поредна анкета, в която зададе въпроса …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *