Скулпторът Красимир Рангелов представи свои творби в град Левски

IMG 1315
Снимка – община Левски.

Известният скулптор и художник Красимир Рангелов е представил изложба на свои творби в НЧ „Георги Парцалев-1901“ град Левски на 3 февруари.

Красимир Рангелов, е благодарил на община Левски в лицето на кмета Любка Александрова, както и на НЧ „Георги Парцалев-1901“гр. за прекрасната възможност да покаже своите творби в града. Благодарил и на  

Национален фонд „Култура“ за подкрепата при осъществяването на изложбата.

Кметът на Община Левски Любка Александрова е изказала благодарност на Красимир Рангелов, от свое име и от името на своите съграждани, за щастливата възможност да видят част от изкуството на известния скулптор и художник.

Град Левски е родният град на доц. д-р Анелия Рангелова /съпруга на Красимир Рангелов/.

Идеята на Красимир Рангелов да показва своето изкуство в малките населени места е да може то да стигне и до хората, които нямат възможност да посещават големите галерии. Известният скулптор е автор и на войнишкия паметник в село Стежерово.

Рангелов е познато име у нас и по света. Голяма част от монументалното изкуство в градската среда на Плевен е негово дело. Сред, които е паметникът  на площад „Свобода“, барелефът на Гена Димитрова пред сградата на Регионалната библиотека, паметникът на Данаил Попов и много други.

Той е автор на редица монументални творби в страна – паметникът на Джеймс Баучер пред хотел „Маринела“ в София, паметникът на Магдалена Юрукова в Разлог, барелефът на Христо Ботев в село Староселци.

Красимир Рангелов е участвал в десетки самостоятелни и групови изложби в България и чужбина. Негови произведения са собственост на Националната художествена галерия в София, и на много частни колекции и галерии в Белгия, Холандия, Франция, Швейцария, Никарагуа, САЩ, и други.

Споделете:

Прочетете също

1 16

Гинеколозите от “Мама и Аз” оперират с уникална за България система за 3D хирургия  

ЕКИПЪТ Е ЧАСТ ОТ ЕДИНСТВЕНОТО ГИНЕКОЛОГИЧНО ОТДЕЛЕНИЕ У НАС, ОКОМПЛЕКТОВАНО С ПОСЛЕДНО ПОКОЛЕНИЕ АПАРАТУРА ЗА …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *