Начало | Интервю | Силата на бунта ще бъде изнесена извън България, казва плевенската гадателка Иванка Босилкова

Силата на бунта ще бъде изнесена извън България, казва плевенската гадателка Иванка Босилкова

Знаците на вселенския разум, записвани от Иванка Босилкова. Снимка – Плевен прес.

На хората винаги са им трябвали гадатели – за да надникнат в бъдещето, да разберат какво ги очаква, да се подготвят за него. Това е било и остава съкровено човешко желание. В древността оракулите и техните светилища са

търсени от царе, пълководци и обикновени хора, за да  надникнат в бъдещето. И до днес се знаят имената на Пития и Касандра, чиито пророчества се оказали съдбовни за древна Елада.

По нашите земи това е било по-иначе. Българската фолклорна традиция е отредила специално място на вещите жени. На тези, които могат и знаят повече от обикновените. Те са специална порода, уж като другите, уж и те вършат всякаква женска работа – шетат, отглеждат деца, работят наравно с мъжете, но идва един момент, в който стават различни.Те са и набожни жени, съчетаващи християнската си вяра и Божията помощ с неведомите пътища на просветлението.

При вещата жена се отива в критична ситуация, когато  сам не можеш да си помогнеш. Тя гадае, лее куршум или лекува говорейки неразбираемо и напевно, стиснала шепа брашно в ръката си. Тя е последната надежда. Нейната дарба се предава на дъщеря или внучка, а когато няма кой да поеме, моженето се дава на чуждо дете. Важното е да се предаде на някого. Умението трябва да бъде предадено, на който може да го приеме. Така е било, така е и днес. Или поне по нашите географски ширини. Само че сега имената и пособията са различни.

Такава жена – оракул открихме в Долна Митрополия. Обикновена българка, с деца и внуци, с къща и градина с много цветя. Усмихната, блага, бяла и като Исус синеока. Тя е религиозна жена, католичка и контактува с друг разум. Информацията идва при нея чрез автоматично писане, като „мисъл – форма”както сама се изрази. Взема писалка – пише и рисува, а гласът ѝ гони писалката по белия лист. Трудно може да каже дали първо излизат думите от устата ѝ, или написаното от ръката ѝ. Думите са в поетичен ритъм, долавят се и рими, и са предназначени за човека, чието име е нарисувала най-напред на листа. 

Името на тази жена е Иванка Босилкова. С нея разговаря репортерката на „Плевен прес” – Ива Мусова.

Г-жо Босилкова, от къде идва информацията при вас ?

 Източниците са различни, извънземни. Това са душите напуснали земята, извън земята, те съществуват навсякъде. За всеки конкретен въпрос – идва отговор от различен източник.  Аз не знам кой дава отговора. Всеки от нас има ангел, който го пази и напътства. Но когато имаш нужда от  отговор, той идва от този, който може да ти го даде, и на езика, който можеш да разбереш. Човек не може да научи каквото не може да приеме. Господ не му дава свръх възможностите му.

Когато дошлият човек си зададе въпроса,  аз влизам във  връзка и започвам автоматично да пиша. Тогава съм извън времето., Нямам усещане за време, не съм в транс, осъзнавам какво се случва. Но  ако има шум прекъсва връзката.

Това, което пиша са знаци, които аз знам какво значат – докато пиша имам мисъл и конкретни образи и думи. Моите писания са гледани от лингвисти, но не могат да разпознаят какви са знаците. Казвали са ми, че други поколения ще разберат какво е това писмо. Това ми се диктува. Дълго време не можех да разбера какво е. Имам  разбиране в себе си, че това, което пиша  е като есперанто /изкуствен международен език от края на 19 век, включващ думи и граматически правила от познатите езици – б.а./ за хората.  И небето си има есперанто – някакъв всеобщ език.

Ние влизаме в една от обвивките на земята, която я обхваща като останалите сфери. Там няма време, има матрица на всичко, което е било, е, и ще бъде. Имаме възможност да достигнем до тази информационна банка, като Нострадамус, и да получим като „мисъл – форма” отговори на въпросите си. Това е сфера около земята, в която отива информацията от всички поколения. Ние влизаме в контакт с нея. Събитията са там. Времето е относително.  То се определя   според нашите възможности да го проумеем.

За какво питат хората ?

Уморявам се когато питането е дребнаво, заядливо, грозно, с лоши  намерения или злоба. Помня два такива случаи и не мога да се отърся от преживяването. Още докато са на портата, в главата ми върви мисъл-форма „Върни ги“.  И до днес съжалявам, че не съм ги върнала. Изпитвам грях, че съм била проводник на грозни претенции, все едно остатък от тяхната енергия е у мен. Понякога идват духовете на много добри хора. Никога не запомням нищо от предадените отговори, но тогава душата ми е пълна с радост, защото има щастие, има любов.

Идвали са при мен с молба да им  отключа дарбите  – това не е по силите на друг човек. Дарбата  идва когато трябва. Ясновидството не е дадено да задоволява любопитството, казва  свети Августин.  То е, за да научим, че всичко е предначертано. Но и не бива да се сърдим на хора които се представят за ясновидци Те си вярват, слушат си подсъзнанието и си мислят, че информацията идва от някъде другаде.  Не е страшно, но да не прекаляват с исканията си, да не забогатяват за сметка на объркани и страдащи хора.

Защо като народ страдаме?

Защото се откъснахме от земята. Има много бедни и страдащи хора. Любовта изчезна, а тя е основата на живота.

Ние страдаме защото се омързеливихме и това ни прави слаби. Когато сме слаби отваряме вратата на злото и то влиза в нас. Много хора сега са отчаяни и гневни. Сега и аз се боя, че отваряме вратата на злото.

Но като народ сме пощадени от много злини.

Какво ще стане сега с България и до къде ще стигнем ?

Отново силата на тоя бунт ще бъде изнесена извън България. Ще дойде и новият съвет. Ще се върнат мъдрите и учени хора. Печели не миналото, а народният зов. Ще има истинските и пак България ще бъде тук. Това казва вселенският разум.

Прочетете също

На 24 ноември загива Катя Попова

Катя Попова. Снимка – интернет. Родена е на 21 януари 1924 г. в Плевен в …

10 коментара

 1. Ха ха, благодаря за забавната статия, но трябва да е в раздел “сай фай”

 2. Приемам сериозно тази статия, защото бегло познавам г-жа Босилкова -Да не забравяме , че е роднина по мъжова линия на блажения Евгени Босилков и самата тя е католичка … Вярвам й – и много бих искала всичко да е вярно !

  • Таня Атанасова

   Лично познавам Иванка Босилкова ,и смея да твърдя,че е изключително надарена личност.
   Една приветлива,добронамерена и усмихната жена.
   Помогна ми в много труден за мен момент.(смъртта на моята майка)От онзи ден ,до ден днешен ,за мен тя е – моята кака Ванче!

 3. Стоянова

  Хората с екстра сензорни способности са достойни за уважение. Не можем да отричаме нещо само защото не го разбираме!

 4. Марияна Петрова

  Среща съм се с Ванчето – така я знаят повечето хора.Благодарна съм и за помощта , която в онзи момент ми беше необходима.Думите и понякога са по-силни и лечебни от медицината. Не казвам, че че ме е излекувала, но надеждата и вярата, добротата и позитивната и енергия бяха достатъчни, за да ми вдъхнат желание и сила да се боря и да преодолявам физическата болка.Има нужда от такива хора!

 5. Гергана

  Вярвам,че такива хора с такава дарба съществуват.За съжаление много хора и злоупотребяват с това.Малко са честните хора като нея.

 6. Лично познавам Иванка Босилкова ,и смея да твърдя,че е изключително надарена личност.
  Една приветлива,добронамерена и усмихната жена.
  Помогна ми в много труден за мен момент.(смъртта на моята майка)От онзи ден ,до ден днешен ,за мен тя е – моята кака Ванче!

 7. Милчо Рийтмюлер

  Горд и щастлив съм,че Ванчето е моя братовчедка!Една изключителна личност изтъкана от любов и светлина!Винаги срещите ни с нея са един празник на нашата духовна връзка,която без съмнение е базирана и на кръвната ни връзка.С нейната дарба тя изпълнява мисия дадена от Бога,затова хората,които са имали контакти с нея са винаги доволни и благодарни!Действително,когато се срещнете с нея,ще ви огрее тази духовна светлина и любов!

 8. Ненчо Еремиев

  “Голяма” ясновидка е.
  Преди години майка ми беше ходила при нея да и казва някои неща. Та в иероглифите си Иванка беше “прочела” какво ще се случи. Беше споменала баща ни /тогава вече покойник/, брат ми, снаха ми и племенниците ми. А за мен и семейството ми, нищо. Просто беше забравила, че съществувам. Аз от много години вече не живеех в Д.Митрополия.

 9. Нещо не й се получи този път с предсказанията на тази гадателка. Важното е обаче да вярваш.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *