Семинар за развитие на лозарството и винарството се проведе в Плевен

Участниците в семинара. Снимка – Плевен прес.

„Устойчиво развитие на лозарството и винарството в област Плевене темата на семинар, организиран от Национална служба за съвети в земеделието – Плевен, Институтът по лозарство и винарство и Професионалната гимназия „Александър Стамболийски”. Той се проведе днес, 23-ти юни, от 10:00 ч. в залата на училището.

В семинара взеха участие експерти от Службата за съвети в земеделието, ръководството на ПГЛВ „Ал. Стамболийски“, научни работници от ИЛВ, ученици от специалност „лозарство и винарство“, родители.

Участниците се запознаха с традициите, предизвикателствата и възможностите за развитие на лозаро-винарския сектор в област Плевен. Бяха представени възможностите за професионална реализация в сектора.

Във втората част на семинара присъстващите бяха информирани за условията за подпомагане на земеделските стопани, отглеждащи лозови насаждения, по европейски фондове и националния бюджет, както и за очакваните условия за подпомагане по подмярка 6.1 „Стартова помощ за млади земеделски стопани“ от Програмата за развитие на селските райони.

За ползите и целите на подобни семинари очаквайте интервю с директорката на Професионална гимназия по лозарство и винарство – Геновева Николова.

Споделете:

Прочетете също

От 6 юли започват проверки от Държавен фонд „Земеделие“

Снимка – Държавен фонд „Земеделие“ Започнаха кръстосаните проверки за Кампания 2022. Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.