Селските деца са в периферията на вниманието

Б 1
Организатори и участници в Първи читалищен турнир по футбол. Снимка – читалище с. Бохот.

Селските деца са в периферията на общественото внимание, споделя пред „Плевен прес” Галя Христова – секретар на читалището в село Бохот, община Плевен. На същото мнение са и нейни колежки от селските читалища в общината. Ето какво още споделят пред нас:

„За децата в градовете има всякакви забавления, състезания, участия в проекти. Четем за големи спортисти и заместник – министри, които  участват в проектите им. Селските деца са в периферията на вниманието.

Затова тази есен решихме няколко селски читалища, да организираме спортни занимания за децата от малките плевенски села. За да се почувстват и нашите деца като другите ! “

На 3-ти октомври в с.Тученица се проведе Първи читалищен турнир по футбол. Организатори на спортния празник бяха: НЧ “Бъдеще 1927”- с.Тодорово, НЧ “Наука 1927”- с. Брестовец, НЧ “Пробуждане 1907”- с.Тученица и НЧ “Христо Ботев 1927-Бохот” – с.Бохот. 

Участниците бяха разделени в две възрастови групи: I-ва от 10 до 14 години и II -ра – от 15 до 25 години.

В първата възрастова група Бохот и Тученица се представиха със сборен отбор, който успя да се наложи на финала срещу Брестовец с 5:0. Във втората възрастова група младежите от Тученица и Бохот завършиха с резултат 2:4 за бохотчани. 

Б 2

Всички участници в турнира бяха наградени с купи и медали, осигурени от читалищата организатори.

Крайното класиране е следното:

 I -ва възрастова гупа: 1. Бохот/Тученица; 2. Брестовец; 3. Тодорово

II-ра възрастова група: 1.Бохот; 2.Тученица.

Споделете:

Прочетете също

1 23

Областният управител на Плевен посрещна делегация от Молдова

Делегация от молдовската комуна Гангура, Яловенски район, беше на посещение при областния управител Виолета Иеремиева. Гостите …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *