Последни новини
Начало | Новини | Село Чомаковци към Борисов: Озаптете си местния лидер !

Село Чомаковци към Борисов: Озаптете си местния лидер !

Временният понтонен мост в с. Чомаковци.

Инициативен комитет на жителите в село Чомаковци са написали отворено писмо до премиерът Бойко Борисов във връзка с преминаването на фирмени автомобили с тежък товар по временния мост над река Искър, който е близо до селото. За това разбираме от фейсбук страницата на председателя на Инициативния комитет – Петър Петров. Отвореното писмо е изпратено до вр.и.д. кмет на община Червен бряг – Вергиния Братанова и в него се казва:

Настояваме да озаптите самозабравилия се местен лидер на ГЕРБ в сянка! Настояваме също така, КАТ – Плевен да наложат съответните санкции на нарушителите, съгласно изпратената им информация от община Червен бряг !

Вчера 30.05, само в периода около 12.00 часа по временния железен мост на р. Искър при село Чомаковци са преминали 10 камиона на ЕТ “Анатолий Иванов” натоварени с трошен камък. Теглото на един такъв камион натоварен с камък е над 40 тона, а днес 31 май са преминали около 15 камиона”,

Поводът за това писмо са преминаващите тежкотоварни автомобили на ЕТ „Анатолий Иванов”, натоварени с трошен камък.  Собственикът на фирмата – Анатолий Иванов, е местният координатор на ГЕРБ в Червен бряг, в чиято къща се намира офисът на партията, и който е човекът на депутата от Червен бряг – Пламен Тачев.

Според инициативния комитет преминаването на камиони с такъв тежък товар може да доведе до повреждането на моста и до инциденти, които да отнемат човешки живот. 

Хората от с. Чомаковци настояват за още две неща:

 – движението по временния железен мост над р. Искър при село Чомаковци за периода до 4-ти юни, когато пътят Червен бряг – Чомаковци е затворен за асфалтиране, да бъде надеждно блокирано.

– информацията за колите нарушители да бъде предадена на КАТ, за да се наложат съответните санкции.

Припомняме, че жителите на Чомаковци излязоха на протест в края на април именно заради моста над река Искър, който Агенция “Пътна инфраструктура” искаше да премахне.  Мостът пропадна в началото на зимата, а жителите на откъснатите села  писаха писмо на президента Радев. За построяването на новото съоръжение бяха отпуснати 1,3 млн. лева от държавния бюджет. 

Прочетете също

Различията между Северна и Южна България бяха темата на онлайн форум в Свищовската стопанска академия

Кръгла маса на тема „Статистически измерения на регионалните различия и неравенства между Северна и Южна …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *