Последни новини
Начало | Новини | Село Радомирци – домакин на Втори регионален фестивал “Радомирци пее и танцува”

Село Радомирци – домакин на Втори регионален фестивал “Радомирци пее и танцува”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Във фестивала провел се преди два дни, участие са взели 19 групи от областта и региона, с над 350 участници. Провежда се за втора година, но с голям успех.  Той е доказателство за богатата духовност и здрави корени на българина, информират организаторите от местното читалище. Целта на фестивала е да се популяризира българското народно творчество, да се покаже духовността на българина, да се съхраняват българските народни традиции и обичаи. Фестивалът дава възможност за изява на изпълнители от различни възрастови групи, както с традиционни, така и с издирени и записани нови неизвестни до сега песни, танци и обичаи.

Начало на празника е дадено от кмета на с. Радомирци – Петьо Йотов. Гости са били  Диана Цветанова – ст. експерт хуманитарни науки – Община Червен бряг, общински съветници, представители на бизнеса, Йохан Дженов – председател на Тракийско дружество и други.

Финалният щрих на фестивала е поставен от танцов състав Черни Вит, които са и с най-много участници.

Ръководството и екипа на НЧ „Огняна-1899“, с. Радомирци оценяват значимостта и работата на всички приятели, партньори и участници, благодарят им за прекрасните изпълнения и подкрепата, без която всичко това не би било възможно.

Танцов състав с. Черни Вит, общ. Тетевен

Прочетете също

Проф. Атанас Семов с призив за разбиране, председателят на БЛС – с призив да не се лекуват хора, д-р Халваджиян – с фаворит от фейсбук

Проф. Атанас Семов д.ю.н., преподавател в СУ “Св. Климент Охридски”. Снимка – интернет. Проф. Атанас …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *