Седмица на предприемачеството се е провела в община Долна Митрополия

Снимка – община Долна Митрополия.

Четири детски градини от община Долна Митрополия са се включили в седмицата на предприемачеството. Инициативата е организирана от Джуниър Ачийвмънт България.

Децата от ДГ „Щастливо детство“ – гр. Тръстеник са участвали в открит педагогически практикум по предприемачество и инициативност, проведен на 16.11.2022 г. Под вещото ръководство на ментора Тодор Тодоров, децата са създали собствена фирма „Глинотворилница“. Изработили са скулптури, релефи и сувенири от глина, съчетани с естествени природни материали, които са експонирали на благотворителна изложба. Всички участници са получили сертификати от Джуниър Ачийвмънт България.

През седмицата на предприемачеството децата от ДГ „Здравец“ – гр. Долна Митрополия са участвали в инициатива на тема „Сладки изкушения“. Те са посетили захарна фабрика „Българска захар“ ЕООД, гр. Долна Митрополия. Като продължение на темата в детската градина малчуганите са произвели свои собствени домашни сладки.

Детска градина „Божур“ –  с. Божурица с бази в с. Биволаре и в с. Рибен също са взели участие в Световната седмица по предприемачество. Били са  организирани Коледни работилници, в които децата са реализирали собствените си предприемачески идеи и инициативи.

Децата от ДГ „Бреза“ – с. Комарево също са се включили в седмицата на предприемачеството. Те са се изявили, като професионални фотографи под вещото ръководство на фотографа Стефан Янков. Децата са провели и модно дефиле „Брейзи“, след което са изработили рамки за направените снимки.

Малчуганите от ДГ „Бреза“ – база с. Подем също са били особено дейни. Тяхната инициатива е била на тема „Бизнес в нашето родно село“. Те са посетили плетачен цех „Бонитекс“ ЕООД, с. Подем, където са се срещнали с технолога на плетачния цех. В занималнята децата са изработили свои коледни пуловери, след което са били провели модно ревю с тема „Българско плетиво“.

Споделете:

Прочетете също

Първите дарения от плевенчани за пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия вече са факт

Снимка – БЧК-Плевен. Само за 1 ден в БЧК-Плевен са събрани множество дарения за пострадалите …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *