Седем задържани след убийство в Плевенско на 2-ри февруари

Николай Пачевски – заместник – окръжен прокурор на Плевен. Снимка – „Плевен прес“.

За две тежки престъпления съобщи днес, 2 февруари заместник – окръжния прокурор Николай Пачевски на брифинг пред медиите.

На 29.01.2022 година, около 13:45 часа, е получен сигнал за намерена в дома си в град Плевен, жена в безпомощно състояние, по тялото на която са открити следи от насилие. Незабавно е извършен оглед на местопроизшествието и тялото, при които е установено, че смъртта й е настъпила насилствено. Иззето е оръдието на престъплението – метална тръба, по която са намерени биологични следи. Назначена е съдебно- психиатрична експертиза за установяване  вменяемостта на извършителя.

Окръжен съд-Плевен определи най-тежката мярка за процесуална  принуда „задържане под стража“ спрямо Л.Б.И., на  81 години, който е привлечен за убийство при условията на домашно насилие и на лице в безпомощно състояние.

Л.Б.И. е проявил клинични оплаквания, тестван е за COVID-19, резултатът от който е положителен. При работата с него са взети всички противоепидемиологични мерки.

 Окръжен съд Плевен е счел, че въз основа на събраните доказателства до момента, се достига до обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението и че съществува опасност същият да се укрие, както и да извърши друго престъпление,  поради което е постановил вземане на  най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Определението на Окръжен съд Плевен подлежи на незабавно изпълнение и може да бъде обжалвано или протестирано пред Апелативен съд – Велико Търново.

Тази нощ, 2.02. в 03:20 часа е постъпил сигнал в полицията за сбиване в частен дом в с.Божурица.

 Незабавно на адреса са изпратени полицейски служители. Убита е 49-годишна жена, а други трима членове на семейството – мъже на възраст 17, 25 и 45 години, са ранени. Те са транспортирани в Центъра за спешна медицинска помощ в Плевен.

Изясняват се мотивите за престъплението. Изглежда с нищо не е била предизвикана  агресията на 7-те мъже нападнали частния дом. Седемте нападатели са задържани. Предстои изясняване на обстоятелствата.  И двете страни – нападнати и нападателите са от ромски произход и между тях няма роднинска връзка.

 Прокурор Пачевски беше категоричен, че данни за напрежение в селото към момента няма.

Споделете:

Прочетете също

Кметът на община Гулянци връчи награда на Бранимир Петков

Снимка – община Гулянци. На 8 февруари кметът на община Гулянци Лъчезар Яков е посрещнал …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *