Сдружение Артилерия „Генерал Владимир Вазов“ Плевен с предложение как да се спре мигрантския поток

О.з. подполковник Радослав Георгиев. Снимка – „Плевен прес“.

Председателят на Сдружение Артилерия „Генерал Владимир Вазов“ Плевен Радослав Георгиев,  офицер от запаса, подполковник и инженер, даде пресконференция за плевенските медии на 19 август в пресклуба на БТА.

О.з.подполковник инж. Радослав Георгиев представи предложението на Сдружението за  създаването на Мобилизационен резерв за защита на границите от мигрантски натиск. Това предложение ще бъде внесено в Министрески съвет и при Президента. Сдружението предлага обособяването на три полоси за накриване на южната ни граница. Новото в тяхното предложение е третата полоса, която ще бъде с диапазон на действие от 2 до 5 километра в дълбочина и на нея ще бъдат разположени силите на Мобилизационния резерв. Това, според офицера от запаса, ще създаде преграда пред започващото преселение на хора от далечния изток към Европа. Мобилизационният резерв ще бъде новосъздадена структура, в която ще бъдат приемани  военни от запаса. Те ще преминат обучение по съществото на работата, а също така и за оказване на спешна медицинска помощ. По отношение финансирането на предложението о.з.подполковник инж. Радослав Георгиев счита, че чрез допълнения на Закона за отбраната и Закона за резерва и с оглед необходимостта, средства ще бъдат намерени.

Извън темата за спиране на мигрантския поток о.з.подполковник Радослав Георгиев даде информация за представляваното от него Сдружение.

 Сдружение Артилерия „Генерал Владимир Вазов“ Плевен е създадено през 2005г. В него членуват военни от запаса и съмишленици. През последните години  към Сдружението са асоциирани още 9 клубове от цялата страна и има близо 100 членове. Една от целите на организацията е патриотичното възпитание на подрастващото поколение. Последната инициатива в тази посока е бил Международен конкурс за есе на тема „Какъв е националният  идеал на българите днес“, в който са се включили деца от цялата страна и от българските общности в чужбина.

Споделете:

Прочетете също

Плевен има своя първи Google сертифициран учител, който получи признание от световния гигант

Александър Тачев. Снимка – СУ „Ст. Заимов“, Плевен. Плевен има своя първи Google сертифициран учител, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.