Свирепа битка на преференции в ГЕРБ, 150 гласа делят третия от петия по резултат

Снимка – Интернет

Ожесточена се оказа преференциалната борба в плевенската листа на ГЕРБ-СДС. Партията на Борисов бе с гарантирани два депутата от Плевен, но в последните „метри“ от състезанието може да се бори и за трети. По официални данни коалицията ГЕРБ-СДС изпреварва с минимална разлика от 400 гласа „Има такъв народ“. Така управляващата партия може да спечели от преразпределението на мандатите на национално ниво и да се бори за запазване на досегашните си три депутатски места от област Плевен.


При 100 % обработени СИК протоколи за 15 МИР Плевен водачът на листата на ГЕРБ-СДС проф. Григор Горчев убедително стои начело с над 11 хиляди гласа. Те се формират като сбор от личните му преференции (2388) и гласовете без посочен преференциален избор (9175).

Изненадващо на второ място с 4232 гласа се нарежда 16-ият от листата Александър Николов – син на президента на Българската федерация по мотоциклетизъм Богдан Николов. Проф. Горчев и Николов са сигурните представители от листата за 15 МИР-Плевен.

При получаване на евентуалния трети мандат за ГЕРБ-СДС, той би отишъл при дългогодишния депутат Пламен Тачев. Неговите 2882 преференции са с едва 40 повече от тези на шефа на МБАЛ Кнежа Валери Лачовски (2842). Сегашният областен управител Мирослав Петров е с 2731 преференциални гласа.

Челната петица е следвана от последния по ред в листата Атанас Върбанов със 424 преференции и представителят на коалиционните партньори от СДС – д-р Мариана Лазарова – 303.

Прочетете също

2000 уязвими жители на Община – Червен бряг ще получат хранителни продукти от първа необходимост

2000 уязвими жители на Община – Червен бряг ще получат хранителни продукти от първа необходимост

Снимка – Пресцентър Община Червен бряг. На 20 септември 2021 г., едновременно във всички области …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *