Свилен Трифонов /ПП/ДБ/ излезе на първа позиция в анкетата „За кой от настоящите депутати бихте гласували отново на 9-ти юни?“

ANKETA

Ден преди официалният старт на предизборната кампания – 10-ти май, народният представител Свилен Трифонов /“Да България“/ излезе на първа позиция в анкетата на „Плевен прес“ с 33.67%. Това са 270 гласа дадени за него. По този начин Свилен Трифонов изпревари Марио Рангелов /ДПС/, който дълго време оглавяваше класацията За народния представител Марио Рангелов /ДПС/ ще гласуват отново 29.21 % според участниците в анкета на „Плевен прес”.

Марио Рангелов /ДПС/ е на втора позиция според данните от анкетата към днешна дата. За него биха гласували отново 24.19%.

Според резултатите на анкетата,  общо за двамата депутати ще гласуват отново близо 58%. Което е добър старт за предстоящата предизборна кампания. Но без гаранция за предизвестен сигурен успех.

Няма да гласуват за никой 6.48%. Почти толкова – 6.23% няма да дадат гласа си за нито един от посочените в анкетата народни представители. Това подсказва, че по всяка вероятност ще има ниска избирателна активност на 9-ти юни.

За независимият Радостин Василев биха гласували отново 5.49, а за ново лице – 3.87%. За останалите имена в анкетата биха гласували 3 или по-малко от 3%.

Анкетата „За кой от настоящите депутати бихте гласували отново на 9-ти юни?“, бе публикувана в сайта на 17-ти април. До момента /13:45 ч. на 9-ти май/ в нея са участвали 803 читатели на „Плевен прес“, като гласуването продължава. Резултатите нямат амбиция за представителност, но подсказват определени обществени настроения преди денят на изборите.

Истината за всеки един от кандидатите за бъдещия 50-ти парламент ще излезе наяве на 9-ти юни. Достатъчно време за размисъл и решение за информиран избор.

Споделете:

Прочетете също

545359eca6591ac5f37fce801a876dfb 1

Кметът на Червен бряг: 24 май обединява всички нас около езика и писмеността ни като народ

Уважаеми жители на община Червен бряг, Уважаеми педагози, ученици и дейци на културата, Честит 24 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *