Свилен Атанасов: НС на БСП утвърди „червените линиии”, отвъд които подкрепата е невъзможна

СВИЛЕН
Свилен Атанасов, областен председател на БСП, член на НС на БСП, общински съветник. Снимка – фейсбук.

Националният съвет на БСП проведе на 25-ти юли, неделя, своето първо заседание след изборите. На заседанието присъства Свилен Атанасов, който е член на НС на БСП, областен председател на партията и общински съветник от БСП в местния парламент.

За основните въпроси обсъждани по време на заседанието, със Свилен Атанасов разговаря репортер на „Плевен прес”

Г-н Атанасов, каква оценка даде НС за изборните резултати на БСП?

На проведеното заседание на НС на БСП на 25.07.т.г. бе направен обстоен анализ на изборните резултати, които партията получи на 11.07.2021 г. Отчетени бяха пропуските, които допуснахме по време на предизборната кампания. Няма как да не бъдат отбелязани обстоятелствата от субективен и обективен характер, които рефлектираха върху изборните резултати, като например натрупаната умора в обществото , провокирана и от провеждането на парламентарни избори в твърде кратък времеви порядък. Отчетен бе и ефектът на обединение в лявото пространство, който преди всичко допринесе с усещане за преодоляване на конфликтите и разцеплението в левицата. Направен бе анализ на резултатите, които БСП получи по региони.

Тук е момента да подчертая, че резултатът на Партията в 15-ти плевенски МИР е доста над средния в страната.  

Как БСП вижда бъдещото управление на страната?

За нас най-важното е следващото управление да акцентира върху решаването на натрупаните във времето социални проблеми. Следва да се подчертае, че трябва да бъде преустановена практиката на абдикацията на Държавата от грижите към социално уязвимите групи, като : майките с деца, представителите на третата възраст. Следва да бъде оказана по-сериозна подкрепа в сектор образование, здравеопазване, култура.

Какви компромиси е готова да направи БСП ?

По-скоро, резонно би било да бъдат индикирани „ червените линии“, които заложихме на заседанието на НС. Пак и отново: няма да подкрепим политика в социалната сфера, която би утежнила битието на представителите на третата възраст, на майките с деца. Нещо повече, считаме , че сега е времето да бъдат направени първите стъпки за индексации на пенсиите / нека припомня, че и в 44-то, и в 45-то НС парламентарната група на БСП бе единствената, която отстояваше тази политика/. Сега е времето по-осезаемо да бъдат подкрепени майките с деца и младите семейства. Настояваме също да бъдат направени законодателни промени в образователната сфера, гарантиращи един учебник, по един предмет, както и промени , обезпечаващи качествено и безплатно здравеопазване.

Какви задачи постави НС пред парламентарната група на БСП ?

Задачите са ясно заложени в предизборната ни платформа, която преди парламентарните избори, бе утвърдена на съвместно заседание на НС на БСП с парламентарната ни група

Споделете:

Прочетете също

1 5

Състезания по гребане с туристически каяк, спускане с велосипеди и футбол тази събота в Плевен

Поредица от спортни прояви ще бъдат част от съботния ден в Плевен, съобщават от общинската …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *