Световният шампион от Червен бряг по вдигане на тежести Карлос Насар, получи подкрепа от кмета на града д-р Костадинов и депутата Пламен Тачев

Среща на Карлос Насар, треньорът му Илиян Илиев с кмета на община Червен бряг д-р Костадинов и депутатът от Червен бряг Пламен Тачев. Снимка – пресцентър община.

Кметът на Община Червен бряг д-р Цветан Костадинов и народният представител от ГЕРБ Пламен Тачев поздравиха двукратния световен шампион по вдигане на тежести Карлос Насар и неговия треньор Илиян Илиев по повод завоюваната нова световна титла за младежи до 17 години от проведената онлайн Световна купа по щанги Перу 2020.

„Изключително съм впечатлен от работата на Илиян, който от години се занимава с младите момчета в Общината и постига все по-големи резултати. А Карлос, освен наша гордост, вече става една сериозна фигура в спорта в България. Поредната му титла много ме зарадва“, заяви кметът Костадинов.

Той гарантира, че и следващата година клубът по вдигане на тежести ще бъде подкрепен от Общината.

Депутатът Пламен Тачев пък отбеляза, че се надява успехите и подкрепата към Карлос Насар да стимулират масовия спорт в Червен бряг.

„Вярваме, че както Григор Димитров запали много деца по тениса в родния му Хасково и в цялата страна, така Карлос може да бъде този идол, който да увлече младежите в Червен бряг да влязат в залата. Големите шампиони имат тази мисия.

Защото именно хора като Карлос, които са високо спортно майсторство, са тези, които се превръщат в марка и емблема за подрастващите“, каза Тачев.

Народният представител от ГЕРБ добави, че спортът формира качества и характер, които са много важни и в живота извън спорта. Затова с кмета Костадинов твърдо подкрепят развитието на спорта в Община Червен бряг.

Споделете:

Прочетете също

Започва изплащането на помощи за отопление от 15 август

Снимка – интернет. Изплащането на помощите за отопление за предстоящия зимен сезон (1 ноември 2022 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.