Световен ден на здравето в Медицински университет Плевен

МУ Плевен

И тази година Медицинският  университет в  Плевен е средище на интересни прояви, посветени на 7-ми април – Световен ден на здравето. На 6-ти април в Телекомуникационния център на университета ще се проведе станалия вече традиционен Ден на биоетиката под надслов „Етика в практиката”. Проявата стартира преди четири година по инициатива на проф.д-р  Силвия Александрова-Янкуловска.

На форума тази година са поканени както хора от академичния състав на университета, така и всички, които имат интерес към този дял от медицината. Дисциплината „Биоетика” възниква през шестдесетте години на миналия век и изследва етичните проблеми, породени от биологичните изследвания трансплантацията на органи, генното инженерство, изкуственото оплождане и други.

Основен лектор е Елс Макелберг от Грьонинген, доктор по теология и заместник-председател на секцията по етика на общественото здраве към Европейската асоциация за обществено здраве.

Д-р Макелберг ще бъде и почетен гост на церемонията по връчване на дипломите на магистри и бакалаври от факултета „Обществено здраве”.

Събитието ще се се състои на 7-ми април от 11 часа в аудитория „Магнум” във втора клинична база „Проф.д-р Марин Ганчев”. Тази година от 122-мата дипломанти 36 завършват с отличен успех.

Споделете:

Прочетете също

БЕБЕ

Денков, министрите, всички депутати и кметове да дарят по една заплата за развитието на детското здравеопазване

Снимка – МБАЛ “Сърце и мозък”. Единственият сериозен напредък в детското здравеопазване през 2023 г.е …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *