Сбогом Чарли Уотс ! Сбогом на една цяла епоха ! На нашия свят !

чарли уотс
Чарли Уотс. Легендарният барабанист на “Ролинг Стоунс”. Снимка – интернет.

На 24-ти август 2021 година, на 80 годишна възраст си отиде легендарният барабанист на „Ролинг Стоунс”. Стъпка по стъпка си отива нашият свят – светът на поколението живяло в България по време на комунизма. Слушало „Бийтълс” и „Ролинг Стоунс” по транзистор ВЕФ. Имахме много идеализъм,много мечти и много грешна представа. Защото когато си в затвора и не знаеш какво се случва навън, си въобразяваш какво ли не.

Но слушахме „Бийтълс” като влюбени и „Ролинг Стоунс” като бунтари. Доколкото можехме да бъдем по онова време.

Всичко това си отива заедно с Чарли Уотс ! Отива си цяла една епоха. Последното публично появяване на „Ролинг Стоунс” е през миналата година. Всички пеят и свирят от дома си, за хората в карантина.

Мик Джагър изглежда, като че ли се е изправил пред цял стадион, а Чарли Уотс “свири” във въздуха или барабани по каквото може наоколо – той никога не е имал барабани в къщи…

Един пърформанс, организиран от Лейди Гага.

А Кейт Ричардс ще каже: „Искам да бъда погребан до Чарли”.

Това беше времето на Музиката. Вече я няма, има неин ерзац. Има чалга. Няма и хора като Чарли Уотс. Ето такива:

„В 5 часа сутринта, през октомври 1984 година, в Амстердам, в хотелската стая на Чарли Уотс, звъни телефонът. Той отговаря. Отсреща е развеселеният и пиян глас на Мик Джагър, на фона се чува кискането на Кейт Ричардс.

“Еййй, къде е моят барабанист?” крещи Джагър с въодушевление след дългата нощ, изпълнена с прекаляване от всякакъв характер. “Защо не си довлечеш мръсния задник тук”?

Чарли не казва нито дума. Оставя слушалката, отива в банята, грижливо се избръсва, облича смокинг, обува лъснати с грижа обувки.

Отправя се към стаята на Кейт, където намира и Мик Джагър.

Забива му в мълчание, един неописуем боксов удар в челюстта, от който Мик пада върху току-що сервираната пушена сьомга, а Кейт го задържа за крака, за да не излети от отворения прозорец на 20-ия етаж. Джагър не може да се изправи и Чарли Уотс навежда лице близо над неговото: “ Не си позволявай никога повече, да ме наричаш “моят барабанист”! Защото всъщност, ти си моят шибан певец, лайнар нещастен!”

Сбогом, Чарли ! Никой, никога, никъде повече …

Споделете:

Прочетете също

dyjd

Облаци и дъжд днес в плевенско. Температурите падат

Днес, 14 юни, в плевенско и Централна Северна България облачността ще е променлива, по-често значителна. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *