Само двама депутати присъстваха на Празника на Плевен

ДЕПУТАТИ 1

Тържествена сесия на ОбС – Плевен. Снимка – Плевен прес.

На 15-ти май Плевен отново празнува своят Ден. Празникът на града и тази година включва цяла седмица с празнични прояви на изявени самодейни и професионални състави и формации.

Кулминация на тържествата е 15-ти май, когато се провежда тържествена сесия за връчване на званията „Почетен гражданин на Плевен“ на именити плевенчани. След сесията започва тържествен ритуал на пл. „Възраждане“. Денят завършва с рок концерт и празнична заря.

Тази година на Празника на Плевен присъстваха само двама от осемте плевенски депутати. На всички са изпратени покани за 15-ти май. На този ден в Плевен бяха проф.Румен Гечев д.и.н./БСП/ и Свилен Трифонов /“Да, България“/. Не присъстваха Валери Лачовски и Пламен Тачев от ГЕРБ, Радостин Василев от „Продължаваме промяната“, Марио Рангелов от ДПС, Ивелин Първанов /“Възраждане“/. Не присъства и Тошко Йорданов от „Има такъв народ“, който за първи път е депутат от 15 МИР Плевен.

Потърсихме някои от отсъстващите депутати, за да попитаме защо не бяха в Плевен за празника на града. Марио Рангелов /ДПС/ и Валери Лачовски /ГЕРБ/ са имали поети неотложни ангажименти за 15-ти май, преди получаването на поканите за празника, казаха двамата. Радостин Василев не отговори на нашето позвъняване. Телефонът не си вдигна и Пламен Тачев. Не сме търсили Ивелин Николов и Тошко Йорданов, но по наша информация последният е заявил, че ще дойде в Плевен, но Слави Трифонов го е спрял заради важни срещи в София.

Тази година само двама от осемте избрани от плевенчани депутати, бяха на 15-ти май в Плевен.

ДЕПУТАТИ 2

Бивши кметове на Плевен и почетни граждани. Снимка – Плевен прес.

П 1 1

Над 30 шиатри предлагат разнообразни стоки по време на Празника на Плевен. Снимка – Плевен прес.

Споделете:

Прочетете също

svesht

На Черешова задушница ще бъдат осигурени автобуси до гробищните паркове в Червен бряг

По повод Черешова Задушница на 22 юни, събота, ще бъдат осигурени автобуси за извозване на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *