Само в Търговище, Кърджали и Велико Търново е постигнато съгласие за Районните избирателни комисии. В останалите 25 области партийте не са постигнали съгласие за състава на РИК-овете.

d2e9d62e 9f44 41ad 8336 58d0bdee9d0c 2 scaled 1
Снимка – интернет.

Съгласно хронограмата на ЦИК на 5 февруари областните управители трябва да проведат консултации за състава и ръководствата на РИК-овете по места.

Както ви информирахме в Плевен не бе постигнато съгласие за РИК поради настояването на ГЕРБ и ПП техни представители да оглавят комисията. ЦИК ще решава кой да оглави РИК – Плевен

Оказва се, че почти във всички областни градове на страната консултациите при областните управители не са довели до разбирателство между партиите за ръководствата на съответните РИК-ове.

Това научи „Плевен прес“ от свой достоверен източник. С изключение на Търговище, Велико Търново и Кърджали всички останали области Районните избирателни комисии ще бъдат назначени от ЦИК.

Това трябва да стане до 10 февруари 2023 година.

Това се случва за пръв път и затруднява работата на ЦИК, но от там потвърдиха за „Плевен прес“, че анализите ще бъдат направени и съобразно последните изборни резултати ще бъдат взети решения за председателските, заместник-председателските и секретарските места в съответните РИК-ове.

Ще се вземат предвид и изпратените до ЦИК протоколи и придружаващи книжа от съответните областни администрации.

Споделете:

Прочетете също

ROBERTO

RIP Роберто Кавали

Снимка – Офнюз. На 83-годишна възраст в родната Флоренция е починал Роберто Кавали. Кралят в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *