Ръководство и треньори отчетоха сезон 2022/2023 на Баскетболен клуб „Спартак – Плевен”

344779364 1645359582577663 6099225074240205276 n

От ляво на дясно: Любомир Минчев-старши треньор на отбора, Богдан Петков-мениджър на клуба и Тодор Тодоров – треньор. Симка – Плевен прес.

По повод приключване на сезона, от БК „Спартак – Плевен” пресконференция на 9-ти май дадоха Богдан Петков – мениджър на клуба и треньорите Любомир Минчев и Тодор Тодоров.

Поводът беше края на сезон 2022/2023 за мъжкият отбор на Баскетболен клуб „Спартак-Плевен”.

Мениджърът на клуба Богдан Петков, коментира: „Завършва един двегодишен цикъл от последните два сезона. Ние имахме за цел да върнем интереса на хората към нашият отбор. Аз смятам, че това успяхме да го постигнем. Данните сочат, че нашата зала в края на този сезон е най-посетената от всички в Националната баскетболна лига. Това говори, че мачовете на отбора предизвикват сериозен интерес в нашето общество. До не малка степен отборът си е свършил работата.

През миналата година след доста време успяхме да се завърнем в четворката на лигата, за съжаление през тази година не успяхме. През този период от тук преминаха едни от най-големите имена от играчите през последните години в България. Много от подрастващите поради това започнаха да имат голям интерес.

След Новата година и г-н Любомир Минчев се присъедини към нас и е старши треньор на отбора. Тодор Тодоров изключително сериозно защити и покачи реномето на плевенските треньори с работата си при подрастващите и с мъжкият отбор. Тодоров за поредна година е и част от ЩАБ на един от Националните отбори на България, което ясно показва оценката на неговата работа. Със сигурност на никой от нас не ни се е искало сезонът да приключи през изминалата седмица, но за съжаление така се стекоха обстоятелствата.

Искам да разбия един мит, понеже много се говори за нашият бюджет. Искам да кажа, че четирите отбора, които завършват сега преди нас, през този сезон всеки един от тях ще похарчи повече пари от колкото ние сме похарчили през последните два сезона.

За момента Клуба няма някакви финансови затруднение. Ще видим бъдещето, какво ще предположи”, завърши Богдан Петков. 

Края на сезон 2022/2023 за мъжкият отбор на Баскетболен клуб „Спартак“-Плевен, коментира и Любомир Минчев, старши треньор на отбора: „До тук са ни били възможностите, щом не сме продължили. Имахме и някои неща, които са част от спортният живот, това са ротации и контузии. Не играхме по начин, по който аз искам. За следващият сезон това, което първо ще направим е да седнем да говорим. Имаме някакви първоначални неща, но тепърва ще се изясняват. Искаше ми се да можем да продължим, и е нормално да не съм доволен“, завърши Любомир Минчев. 

Споделете:

Прочетете също

441457767 7095821473855128 6866520973874913945 n

Ивелин Първанов, водач на листата на “Възраждане” в Плевен: АЕЦ „Белене“ е национално богатство, което може да работи 1 век

От ляво надясно: Ивелин Първанов – водач на листата на “Възраждане” в 15 МИР Плевен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *