Начало | Култура | Румен Тодоров е новият директор на Музикалното училище в Плевен

Румен Тодоров е новият директор на Музикалното училище в Плевен

Румен Тодоров и Ценка Тодорова. Снимка – архив “Плевен прес”.

Румен Тодоров е спечелилият конкурс за директор на НУИ “Панайот Пипков” в Плевен. Припомняме, че той се проведе на 5-ти ноември в Министерството на културата, като председател на изпитната комисия беше проф. д-р Димитър Цанев – ректор на Консерваторията. Освен Румен Тодоров, на конкурса се явиха досегашният директор Жечка Димитрова, зам. директорът Николай Михайлов и Диана Русева – учител в същото училище.

Румен Тодоров е преподавател по акордеон и управител на Сдружение “Акордеомания арт”. В партньорство с община Плевен Сдружението организира през 2019 год. Първи международен фестивал “Акордеомания” – концерт на български и немски акордеонисти.

Румен Тодоров посочи в събеседването с изпитната комисия, че слабост в училището е небалансираното развитие на специалностите, както и липсата на представителни училищни оркестри. Като перспектива посочи закупуването на инструменти, наличието на добри преподаватели, осигуряване на изяви, партньорство със сродни училища и институции.

Прочетете също

Преустановяват провеждането на организирани масови обществени мероприятия на закрито и открито в община Плевен

Кметът на Община Плевен Георг Спартански издаде заповед, според която на територията на община Плевен, …

Един коментар

  1. Августина Серафимова

    Благодарим за информацията! Но… училището с новия директор е: НУИ “Панайот Пипков” (от създаването му през 1960 г. е с това име!), а конкурсът за избор на директор бе на 4 ноември!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *