Румен Радев: Единството не е механичен сбор на грабители с ограбени, а осъзнато обединение около гражданската воля да се търсят и следват съдбовно значими обществени цели

РАДЕВ 1
Снимка
– пресцентър Президентство

В редакцията на Плевен прес получихме прес съобщение от Президентството във връзка с учредителното събрание на Инициативен комитет за издигане кандидатурата на Румен Радев за президент втори мандат. Поместваме със съкращения изпратеното съобщение.

“Ще продължим нашата борба за честни и достъпни избори, за излъчване на нов тип управление, синтез на почтеност и компетентност, за укрепване на върховенството на правото, пресичане на злоупотребата с власт и кражбите, инвестициите в човешкото развитие и гарантиране на свободата на медиите. Само така ще победим бедността и безправието и ще заемем достойното място в европейското семейство. Това заяви държавният глава, който днес в Националния дворец на културата в София отправи приветствие към участниците в Учредителното събрание на Инициативния комитет, който ще издигне кандидатурите на Румен Радев и Илияна Йотова за президент и вицепрезидент на предстоящите избори на 14 ноември.

В Учредителното събрание на Инициативния комитет участваха 188 обществени личности и доказани професионалисти от различни сфери – творци, представители на академичните общности, лекари, спортисти, учители и др.

По думите на Румен Радев през последните пет години президентската институция се утвърди като стълб на стабилност и държавност във време на срив на доверието в политическата система и на криза на законността. „В най-тежките времена на тотална обсада, непрекъснати атаки и манипулации не се отклонихме от мисията си да отстояваме интересите на българите, да бъдем коректив и последна бариера срещу беззаконието и лобизма“, заяви президентът. 

Президентската институция символизира единството на нацията, но не като ням свидетел и гарант на комфорта на облагодетелстваните, подчерта Румен Радев. „Единството не е механичен сбор на грабители с ограбени, на лъжци с излъгани. То е осъзнато обединение върху демократични ценности, около гражданската воля да се търсят и следват съдбовно значими обществени цели“, добави той. 

Държавният глава изрази признателност към всички партии, коалиции и граждани, които заявиха подкрепа за кандидатурата на президентската двойка за втори мандат. „Няма нормален човек, който да приеме произвола, корупцията и беззаконието“, подчерта президентът”.

Споделете:

Прочетете също

1 16

Гинеколозите от “Мама и Аз” оперират с уникална за България система за 3D хирургия  

ЕКИПЪТ Е ЧАСТ ОТ ЕДИНСТВЕНОТО ГИНЕКОЛОГИЧНО ОТДЕЛЕНИЕ У НАС, ОКОМПЛЕКТОВАНО С ПОСЛЕДНО ПОКОЛЕНИЕ АПАРАТУРА ЗА …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *