Румен Петков: Ще обжалваме решението на Административен съд

Румен Петков – председател на ПП АБВ. Снимка – пресцентър на АБВ.

„Плевен прес“ попита председателят на ПП АБВ какво ще предприеме партията, ако Административният съд в Плевен излезе със становище за корекция на резултатите в полза на коалиция „Ние гражданите“.

Г-н Петков, какво ще предприеме АБВ ако Административният съд излезе с решение за корекция на резултатите в полза на коалиция “Ние гражданите”, след ръчното преброяване на бюлетините, тъй като при подобна хипотеза това ще засегне вашите общински съветници ?

Първо, аз мисля, че процедурата предвижда Административният съд да върне в Общинската избирателна комисия въпроса, а не съда да определя кой е общински съветник и кой не. Нека да видим първо какво ще направят и ако решението е в този дух, в който казвате, ние ще търсим начин да го обжалваме.

На какво основание бихте обжалвали ?

Аз съжалявам, че ние не обжалвахме резултата веднага след изборите защото съм сигурен, че има гласове на ПП АБВ, които не са отчетени. Но ръководството в Плевен прецени да не обжалваме изборния резултат. Аз не съм юрист, както е добре известно, но ще търсим начин да защитим интереса. Защото мисля, че за Плевен е добро решение Цветан Антов да е общински съветник. Той показа през целия мандат, че всички позиции, които сме заемали, са в интерес на гражданите.

Прочетете също

Община Плевен призовава: Да карантинираме колите поне за ден през Европейската седмица на мобилността

Атрактивни награди за атрактивни снимки ще раздаде Община Плевен

Община Плевен призовава: Да карантинираме колите поне за ден през Европейската седмица на мобилността Община …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *