Последни новини
Начало | Политика | Избори | Румен Петков със шест въпроса към вътрешния министър

Румен Петков със шест въпроса към вътрешния министър

Снимка – Плевен прес

На 12-ти септември Румен Петков даде пресконференция в пресклуба на БТА в Плевен. Лидерът на АБВ коментира няколко теми. Една от тях бе за дейността на МВР по време на протестите.

Петков сподели, че е изпратил заявление за достъп до обществена информация до министъра на вътрешните работи – Христо Терзийски, със следните въпроси:

  1. Използвало ли е МВР външни услуги от частни охранителни фирми, лицензирани по реда на ЗЧОД, за обезпечаване на дейности по охрана на провежданите масови мероприятия на територията на гр. София в периода 9.07.2020 – 11.09.2020. подробна разбивка по дни за периода 01.09.2020 – 11.09.2020?
  2. Какъв е численият състав на участвалите в дейностите по охрана лица, които са извън структурите на МВР?
  3. Кои са частните охранителни фирми участвали в обезпечаването на дейностите по охрана на масовите мероприятия, провеждани в горепосочения период?
  4. Моля да ми бъдат предоставени сключените с фирмите по т.3 договори за охрана
  5. Какъв е общият числен състав на служителите на МВР, ангажирани по обезпечаването на охрана на масовите мероприятия за периода посочен в т.1?
  6. Какъв е размерът на сумите, необходими за изплащане на възнагражденията за допълнителен труд и командировъчни средства на служителите ангажирани по т. 5?

По неофициална информация от Министерството, ангажирани по време на “Великото народно въстание” са били 15 хиляди служители, заяви още Петков и допълни:

“Това означава, че България няма полицейско покритие. Борисов връща жеста на бандитите като закарва цялата полиция в София и им казва момчета действайте – “вие ми помогнахте на изборите, аз ви връщам жеста сега”.

Петков призова новият вътрешен министър Терзийски “да бъде изхвърлен от МВР“. “С всеки час присъствие в Министерството този човек деморализира състава“, заяви още Петков.

На въпроса на “Плевен прес” как ще се яви АБВ на предстоящия парламентарен вот, лидерът на формацията сподели:

“Аз съм заявил не веднъж готовността на ПП АБВ да търсим широк, убедителен за обществото, ляв формат, който да излъчва минимум средносрочна перспектива. Най-силното решение е с участието на БСП, АБВ и други леви формации. През последните няколко месеци проведохме три дискусии и това е позитивно. Водили сме разговори и с г-жа Манолова. Не обвързваме участието си в изборите с нито една политическа сила. Може да се явим и сами, но мисля, че трябва да покажем на обществото политически проект, който да излъчва енергия и сила.

Плевен прес: Защо точно днес /б.а. 12-ти септември/ правите тази пресконференция?

Румен Петков: Защото днес отидох на полето с канабиса в с. Асеново. Защото не може в двора на католическата църква да се гледа канабис.  А на връщане, както уместно ми се каза, ти ни забрави с тези протести, реших да се срещнем!

Прочетете също

Информационен бюлетин на МВР-Плевен за 23-ти септември

Снимка – интернет ДОСЪДЕБНИ  ПРОИЗВОДСТВАНа 20 септември 2020 година около 11:45 часа в Плевен служители …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *