Румен Петков: Президентът Радев, и вицепрезидентът Йотова показаха, че могат да виждат и да чуват

Вляво Румен Петков – лидер на ПП АБВ и Цветан Антов – областен координатор. Снимка – „Плевен прес“.

На 25 септември, в пресклуба на БТА, Румен Петков – лидер на ПП АБВ  даде пресконференция за плевенските медии.

Той оповести решението, взето на заседание на   Националният съвет на ПП АБВ,   за подкрепа на президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова за втори мандат.

„Нашите аргументи са в няколко аспекта. Първо, Президентството остана институцията, която дава стабилност, излъчва сигурност и перспектива. Второ, президентът Радев и вицепрезидентът Йотова са предсказуеми в своето поведение и са отговорни пред обществото. Трето, това остана институцията, която може да създаде условия за диалог с цел намиране на решения, които отговарят на обществения интерес. Президентът Радев и вицепрезидентът Йотова могат да създадат условията, но никой не може да гарантира диалога, ако политическите сили нямат волята и способността да водят такъв диалог и да подчинят своите интереси на интересите на обществото. Не на последно място и президентът Радев, и вицепрезидентът Йотова показаха, че могат да виждат и да чуват“, каза Румен Петков.

Той специално подчерта изключителната роля на вицепрезидента Йотова. „ За мен г-жа Йотова показа с деликатност и воля качества, които са ни нужни днес. Като излъчване в институция, като  пестеливост и подреденост на изказа. Като готовност да се оценява ситуацията и да се отстоява позиция. Убеден съм, че тези нейни качества ще бъдат по достойнство оценени от българските граждани. И ще се проведе една смислена кампания за избор на президент и вицепрезидент. И тя няма да бъде помрачена от излишни нападки, вулгаризми и цинизми. Надявам се, че атмосферата от последните два парламента няма да се пренесе в предстоящите две кампании. И ще дадем възможност на кандидатите за президент и вицепрезидент да ни представят своята държавническа визия за развитието на обществото, държавата и нейните институции. Ние ще настояваме в политиката на президента Радев и вицепрезидента Йотова в следващия мандат стратегическо място да заеме българската енергетика“, подчерта Румен Петков като уточни, че това не е условие, но е въпрос на национална сигурност.

Лидерът на АБВ коментира и начинът, по който партията ще се яви на предсрочните парламентарни избори. В момента, по думите му,  разговорите с БСП  се водят по формулата на предходните избори и е въпрос на време те да се материализират в писмено споразумение.

Прочетете също

Десислава Трифонова /ГЕРБ/: Личната ми кауза е привличане на инвестиции в област Плевен чрез добра индустриална зона, реклама на региона и екипна работа с общините

Десислава Трифонова, кандидат-депутат от листата на ГЕРБ-СДС, под № 3 и преференция 103, за участие …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *