Начало | Новини | Румен Петков: Няма съмнение, че Божков ще осъди държавата

Румен Петков: Няма съмнение, че Божков ще осъди държавата

Източник на снимката- Интернет

В своя фейсбук профил бившият вътрешен министър Румен Петков написа гневен коментар по темата с хазартния бизнес на Васил Божков и неговото евентуално отнемане. В поста си той подчерта, че бизнесменът е в правото си да осъди държавата за нарушение на Конституцията в случай, че му бъде отнет лиценза за хазартни игри. Ето и пълният коментар:

Борисов подкрепи една идея на човек с твърде спорни политически изяви, като започнем от тараша по заведенията, минем през грозното, цинично и брутално отношение към майките и децата с увреждания, и стигнем до идеята да бъдат дадени 500 милиона на господин Васил Божков.
Защо дадени 500 милиона? Защото закононарушението, конституционното нарушение, е очевидно и за не най-вещия юрист.
• На първо място, основателно е притеснението дали със законопроекта не се налага монопол в полза на Държавния тотализатор и дали това не представлява нарушаване на чл.18, ал.4 от Конституцията.
• Второ: Изложените мотиви и приложената оценка на въздействието будят искрено недоумение. На първо място механичният сбор на многомилионни годишни печалби е чиста проба празнодумие.
• Трето: Евентуалните обезщетения и неустойки дължими на разпространители, доставчици, рекламни контрагенти и други, които ще бъдат претендирани от Българската държава могат да достигнат десетки милиони.
И няма никакво съмнение, че Васил Божков ще осъди държавата и ние ще му платим около 500 милиона лева. Като, разбира се, след това тогавашното правителство ще бъде принудено да му върне лиценза. Грубия популизъм на Борисов и на Симеонов ще го платим ние българите.
А въпросът не е на „Левски“, или на ЦСКА, или на „Лудогорец“. Въпросът е на нас българите и ние трябва да кажем: СТИГА НА БЕЗЗАКОНИЕТО, СТИГА НА БЕЗУМИЕТО, КОЕТО ЗАПЛАЩАМЕ ВСИЧКИ.
Борисов посегна на оръжейния бизнес на държавата. А сега посяга на конституцията. Утре ще посегне на всички нас. Защото сега се ограничава само до отделни граждани. Но услугата, която прави на Васил Божков с безумието, за което става дума, е несравнима с всичките му досегашни антидържавни действия. Да искаш бедният ти народ, който ти си докарал до просешка тояга, да плати 500 милиона заради несретните ти мисли, е нещо, което ние трябва да отхвърлим по един много ясен и много категоричен начин.

Прочетете също

БСП – Плевен: Чавдар Велинов да напусне незабавно НС

Чавдар Велинов. Снимка – интернет. На свое заседание Общинския партиен съвет на БСП – Плевен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *